• Etusivu
  • Hoitotyöt

Kerää sadevedet Vesitaskuun - ja käytä hyödyksesi!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 11.09.2015
20144_38952.jpg

Sadeveden talteenotto on fiksu ja ekologinen tapa tuottaa kasteluvesi puutarhallesi. VESITASKU® on pohjoismaisiin olosuhteisiin tehty toimintavarma kotimainen sadevesisäiliö.

"Pihatöiden viimeistelyssä huomasimme, että sadevettä tulisi kerätä puutarhanhoitoa varten. Uusi piha istutuksineen tarvitsi runsaasti vettä ja olisihan kasteluvedelle paljon käyttöä jatkossakin. Tynnyri talon nurkalla ei perustuksiin valuvan ylivuotoveden, eikä ulkonäkönsä vuoksi tullut kuitenkaan kyseeseen."

Näin syntyi idea Vesitaskusta, josta on iloa Sinulle, talollesi ja puutarhallesi.

Tyylikäs ja moderni sadevesisäiliö, Vesitasku (3 eri väriä), verhoilulevyt ja kannakesarja ovat myynnissä
Rakentaja.fi verkkokaupassa.


Usein sadeveden keruu toteutetaan sadevesitynnyrillä tai saavilla. Tynnyri talon nurkalla ei kuitenkaan ulkonäkönsä puolesta ole kaikkien mieleen.

Merkittävin puute tavallisessa sadevesitynnyrissä on ylivuotovesien hallitsemattomuus. Kovalla sateella parin sadan litran tynnyri täyttyy alle kymmenessä minuutissa ja sen jälkeen tuleva vesi kulkeutuu talon perustuksiin.

Housemanin kehittämä ainutlaatuinen ratkaisu, VESITASKU, huolehtii sadeveden keräämisen lisäksi ylivuotoveden ohjaamisesta hallitusti talon sadevesiviemäriin tai kauemmaksi rakennuksesta. Vesitaskussa on myös sadeveden ohitusmahdollisuus talvitilannetta ajatellen. Kotimainen tuote ja suomalainen muotoilu istuu tyylikkäästi talosi julkisivuun.

20144_38953.jpg
Huomio

Huomio

Vesitasku -varaston tyhjennyskampanja


Hyödynnä syksyisen varastontyhjennyksen tarjoushinta ja tilaa Vesitasku nyt hintaan 229 euroa

(norm. 279 €)

!

Tutustu ja tilaa Rakentaja.fi verkkokaupasta

Kampanjahinnat voimassa siihen asti, kunnes varasto on tyhjä (viimeistään 11.12.2015).

Näin VESITASKU toimii:

Asenna VESITASKU sellaisen syöksytorven alle, joka kerää sadevettä mahdollisimman laajalta kattopinnalta. Huomioi sijoituksessa myös huollettavuus ja venttiilin helppo käytettävyys. VESITASKU voidaan asettaa harkkojen tai kivien päälle - tai kiinnittää seinään tai sokkeliin. Sokkelikannakkeet ja kiinnitystarvikkeet saatavana lisätarvikkeina.

Kesäasennossa VESITASKU kerää sadevedet talteen. Säiliön täytyttyä ylivuotovesi menee ylivuotoputkeen, josta se on ohjattavissa esimerkiksi sadevesiviemäriin.

VESITASKUN alaosassa olevasta hanasta on kasteluvesi helppo ottaa käyttöön. Hanassa on liitin 22 mm kasteluletkulle.

Syksyllä ennen pakkasten tuloa VESITASKU tulee tyhjentää ja asettaa talviasentoon. Talviasentoon VESITASKU saadaan kääntämällä kantta vaakatasossa 180 astetta. Silloin vedet ohjautuvat suoraan ylivuotoputkeen ja säiliö pysyy tyhjänä.

20144_38954.jpg
Huomio

Huomio

VESITASKUN edut:

  • Kastelu kätevää letkulla tai kastelukannulla
  • Tyylikäs, suomalainen tuote
  • Perustukset kuivana ylivuotoveden ohjauksella
  • Ei talvisäilytysongelmia
  • Turvallinen lapsille
  • Sopii uusiin ja vanhoihin taloihin
  • Voidaan sijoittaa myös ulkorakennusten seinustalle!

Vesitaskun tilavuus on 190 litraa.

Sillä kastelet jo kasvejasi ja peset käsiäsi monet kerrat!

Rakentaja.fi verkkokaupasta saatavissa kaikki VESITASKU-tuotteet

VESITASKUN voit tilata haluamiesi lisävarusteiden kera. Rakentaja.fi verkkokaupasta on saatavilla myös valkoinen verhoilulevy kiinnikkeineen sekä seinäkiinnitykseen sopiva kannakesarja kiinnityspultteineen. Lisävarusteet toimitetaan VESITASKUN tilauksen yhteydessä; yhdessä lähetyksessä.

Tilaa Vesitasku Rakentaja.fi verkkokaupasta

Sadeveden talteenotto on helppoa Vesitaskulla, joka istuu sekä maisemaan että seinään!
Sadeveden talteenotto on helppoa Vesitaskulla, joka istuu sekä maisemaan että seinään!

VESITASKU eri väreissä

Vesitaskun muotoilussa on otettu huomioon tyylikäs ulkonäkö. Vesitaskua on saatavilla kolmea eri väriä: Grafiitti, ruskea ja harmaa. Erikseen saatavalla verhoilulevyllä teet VESITASKUSTA taloosi sopivan. Halutessasi voit maalata verhoilulevyn tai painattaa siihen haluamasi kuvion, rajana vain mielikuvitus. Vakioväri on valkoinen.

VESITASKU on saatavissa kolmessa värissä: grafiitti, ruskea ja vaaleanharmaa.
VESITASKU on saatavissa kolmessa värissä: grafiitti, ruskea ja vaaleanharmaa.

VESITASKUN verhoilulevy

Erikseen saatavalla verhoilulevyllä viimeistelet Vesitaskusta taloosi sopivaksi. Halutessasi voit maalata verhoilulevyn tai painattaa siihen haluamasi kuvion, rajana vain mielikuvitus. Verhoilulevyn vakiovärit ovat harjattu teräs ja valkoinen. Sen lisäksi verhoilulevy on myös maalattavissa juuri sen väriseksi kuin itse haluat.

VESITASKUN verhoilulevyn väriksi voi valita valkoisen tai harjatun teräksen.
VESITASKUN verhoilulevyn väriksi voi valita valkoisen tai harjatun teräksen.
Huomio

Huomio

Tilaa Rakentaja.fi verkkokaupasta!

Tyylikäs ja moderni sadevesisäiliö Vesitasku, verhoilulevyt ja kannakesarjat löytyvät Rakentaja.fi verkkokaupasta
Tutustu - ja tilaa VESITASKU omaan puutarhaasi!

Hoitotyöt
Kiinnostuitko? Tilaa RakentajaPRO-uutiskirje

Aiheeseen liittyvää

201910_60502.jpg
Puutarhurin syystoimet, osa 2
Kukkamaalta poistetaan rikkakasvit, mutta kuihtuneet kasvinosat jätetään paikoilleen. Näin parannetaan perennojen talvenkestävyyttä. Maa käännetään istutusalueilla kevyesti pinnastaan lapiolla. Penkit voi peittää kuorikatteella tai ruohosilpulla.
20237_82507.jpg
Ongelmia ruusupavussa ja hopeaputouksessa ‒ Asiantuntija vastaa
Miksiköhän ruusupavun taimien lehdistä osa käpristyy ja ruskettuu päistä, toiset taimet kuitenkin ovat virkeitä? Olen lannoittanut niitä kanankakasta tehdyllä lannoitevedellä muutaman kerran. Voisiko niitä lannoittaa joka kastelukerta vai onko liikaa?Miksiköhän sitten hopeaputous on niin kitukasvuinen tänä vuonna? Viime vuonna oli tosi komea, kun lannoitin kesäkukkalannotteella joka kerta. On istutettu kesäkukkamultaan, mutta halvempaan sellaiseen kuin viime vuonna, voisiko olla syy?
20182_51807.jpg
Kompostointi on arjen ekoteko
Pienillä muutoksilla ekoasuminen onnistuu!Suomalaiset tuottavat henkilöä kohden keskimäärin 480 kiloa jätettä vuodessa. Tästä alle puolet viedään kaatopaikalle ja vain neljäsosa päätyy kierrätykseen. Esimerkiksi maatuvaa talousjätettä viedään luvattoman paljon sekajätteen joukossa edelleen kaatopaikoille. Sekajäte on kalleinta jätettä. Se on kaatopaikoille myös ongelma, sillä biopohjaiset talousjätteet synnyttävät metaania, joka on haitallinen kasvihuonekaasu. Lisäksi biojäteperäiset suoto- ja valumavedet kuormittavat pohjavesiä ja ympäristön vesistöjä.
202112_74239.jpg
Gratinoitu savusuikalekiusaus ja paahdettu raitajuuri
Perinteinen kinkkukiusaus on monelle lapsuudesta tuttua kotiruokaa. Tämä helppo ja herkullinen arkiruoka on nopea valmistaa ja kypsyy uunissa tunnissa meheväksi. Pouttu Savusuikaleet tuovat makuun miellyttävää savuisuutta ja pecorino-juustokuorrutus antaa viimeisen silauksen. Tarjoile kiusaus etikkapunajuuren sijaan näyttävällä hunajapaahdetulla raitajuurella!
20228_79386.jpg
Niityn perustaminen nurmikon tilalle? Asiantuntija vastaa
Meillä on pihassa valtavasti nurmikkoa, josta yhtä plänttiä, noin 30-40 neliötä, olen haaveillut muuttavani niityksi. Toissa talvena naapuri kuitenkin kaadatti puita tonttimme vierestä, mukaanlukien pari suurta haapaa. Näiden haapojen juurethan toki yltävät meidän nurmikkoalueelle ja viimekesänä alkoivat melkoisella vimmalla puskea pientä taimea tuolle suunnittelemalleni niittypaikalle. Pitääkö haaveet niitystä nyt hylätä vai onko mitään muuta keinoa estää haapaa tekemästä taimiaan kuin säännöllisesti leikata ne ruohonleikkuun lomassa?
20065_61.jpg
Sammalta nurmikolla?
Sammal valtaa paikan, jossa nurmikko ei syystä tai toisesta viihdy. Kun nurmikko voi hyvin, ei sammal pärjää sille elintilakilpailussa. Pysyvään tulokseen päästään poistamalla sammaloitumisen syyt: nurmikon huono ravinne- tai vesitalous, maan happamuus tai tiiviys ja alueen varjoisuus.Jos nurmialue on erittäin sammaleinen, kannattaa nurmikko perustaa kokonaan uudestaan.Sammaloituneelta nurmialueelta haravoidaan irtoava sammal pois, ja alue ilmastoidaan talikolla tai sammaleenpoistajan avulla. Alue kalkitaan huolellisesti. Kalkki alentaa maan happamuutta ja estää siten sammalen kasvua. Pinnalle lisätään ohut kerros hiekkaa ja multaa. Lopuksi alue tasoitetaan jyräämällä ja kylvetään uusia siemeniä. Jos paikka on varjoinen, kannattaa valita lajikkeita, jotka menestyvät varjoisemmassakin (esim. puisto- ja etelännata). Jatkossa huolehditaan kastelusta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton