Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 25.7.2012 23:9

Kysymys: Villan paksuus

Ylä-, ala- ja välipohjat

Hei!
Ostimme nyt kesäkuussa vuonna 2007 valmistuneen omakotitalon. talo on Jukka-talo, jonka valmistaja pystytti ja myyjä teki kaikki sisätyöt ym. Talossa on yläkertavaraus ja tikkaat ylös amerikkalaiseen malliin: Kysymys kuuluukin; paljonko lämpimän ja lämpimäksi aiotun tilan välissä kuuluisi olla eristettä? Nyt ovat sukulaiset rakentaja-amatöörit arvelleet villan paksuudeksi enintään 20 cm. Jos korjaustarvetta on niin katsotaanko silloin vuoden 2007 rakennusmääräyksiä vai nykyisiä määräyksiä ja mikä olisi myyjän vastuu?

P.S Talossa ei ole yhtään suoraa seinää tai kattoa...tai lattiapintaa ja ainakin pintatöissä käden jälki on surkeaa.
hoitsu
Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Laskin suurin piirtein välikaton U-arvon. Se täyttää rakentamisajankohdan yläpohjavaatimuksen. Yläkerta ei ole täysin kylmä tila, vaikka se on tuuletettu. Se parantaa vielä lämmöneristysarvoa. Lämmöneristeissä noudatetaan rakentamisluvan myöntämisajankohdan määräyksiä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Villan paksuus":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: