Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 16.1.2005 13:27

Kysymys: Varaston lattia

Ylä-, ala- ja välipohjat

Minulla on pihalla vanha tiilirunkoinen varasto johon on tarkoitus tehdä uusi lattia. Työtä on alustettu kaivamalla pois vanhaa "maalattiaa" n 40cm, tilalle on tarkoitus tehdä betonilattia. Alustavasti tilasta tulee ns. "kylmätila", mutta mahdollisuuksien mukaan siitä tehdään joskus lämmin varasto. Miten olisi järkevintä toteuttaa tämä lattian teko? Hiekkaa, sepeliä, styroxi, joku eristys(muovi) ja betoni varmaan on ne elementit mitä tarvitaan, mutta missä suhteessa/millä tavalla? Kuinka paksu tulisi betonilattian olla? Olen saanut vastauksia aina 5-10cm paksuuteen. Varaston koko on 3mx6m. Paljonkohan on valmisbetonin kuutio hinta? Elikkä auto pihaan ja siitä saisi ruiskutettua betonin suoraan varastoon. Kiitos vastauksesta etukäteen!
Kysymyksiä: 16 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Olet poistanut tuon 40 cm maata. Laita tilalle vähintään 20 cm karkeaa kiviainesta kapillaarikatkoksi. Sen päälle tulee 10 cm EPS-eristettä. Jos laatan päälle ei tule mitään erityistä kuormaa, 6 cm laatta riittää. Harkitse, että laitatko laattaan sähkölämmityskaapelit valmiiksi. Tuo valu on yhden kuution kokoinen. Ratkaisevaksi ei tule betonin hinta, vaan kuljetusmatka.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Varaston lattia":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: