Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 16.8.2020 13:51

Kysymys: Tuulenohjainlevyjen asentaminen

Ylä-, ala- ja välipohjat

Hei!

Tällainen ohje löytyy monestakin paikasta: 'Tuulenohjaimen alareuna tulee kiinnittää siten, että mahdollisesta levyn päälle kertyneestä lumesta tuleva sulamisvesi ei valu lämmöneristeisiin.'

Mutta miten tämä käytännössä tehdään? Tuulenohjainlevyn alareuna ulkoseinään tuulensuojalevyn ulkopuolelle? Kun tässä tapauksessa ulkoverhoilun (minerit-levy) alla oleva tervapaperi toimittaa tuulensuojan virkaa, niin alareuna ulkoverhoilun ja tervapaperin väliin? Lienee sittenkin viisainta tehdä tuulenohjauslevyjen asennus vasta julkisivuremontin yhteydessä....? Mutta miten siis tuuleohjauslevyjen asennus oikeaoppisesti toteutetaan?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tässä kohdin menneisyys ja nykyisyys eivät oikein kohtaa, eli tuota nykyaikaista ohjetta ei oikein voi noudattaa. Mielestäni oma ajatuksesi asentaa tuulenohjaimet julkisivurempan yhteydessä on hyvä. Silloin varmaan teette räystäärkin, joten homma on hoidettavissa tuolloin.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Tuulenohjainlevyjen asentaminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: