Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 9.5.2016 11:57

Kysymys: Tiesuola-mallinen (kalsiumkloridi) kosteudenpoistaja vuoti nestettä lattialle - pysyykö lattia ikuisesti märkänä

Ylä-, ala- ja välipohjat

En ole varma aihealueesta mutta tämä sopinee.Mökillä kävi niin että tiesuolamallinen (kalsiumkloridi) kosteudenpoistaja, joka siis tiivistää kosteuden itseensä ja liukenee siihen tippuen nesteenä keräilyastiaan, pääsi vuotamaan liuostansa käsittelemättömällä lautalattialle (ämpäri oli halki).Kysymys: Pysyykö lattia nyt pysyvästi märkänä vai lopettaako tiesuola kosteudenimunsa kerran liuokseksi muututtuaan?

Huolena siis se että tiesuola jatkaa toimintaansa nyt lattialautoihin imeytyneenä: Kesällä kuivaa mutta heti kun kosteutta tulee, imee kosteuden ja pitää lattiat siten pysyvästi märkinä.

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Tiesuola

Ei ole kyllä nyt ihan meidän rakennusasiantuntijoiden alaa, enemmänkin kemistien.

Ainehan on myrkyllinen ja syövyttävä kalsiumkarbonaatin ja suolahapon yhdiste, joka esimerkiksi teillä käytettynä aiheuttaa autojen ruostumista.
Suomessa sitä valmistaa Tetra Chemicals Europe Oy Kokkolassa.
Sinne soittamalla tai meilaamalla saat todennäköisesti parhaan asiantuntijavastauksen.
email. kalsiumkloridi@tetrachemicals.fi
Tai käymällä heidän kotisivuilla hakemassa tietoa ja puhelinnumeroa.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Tiesuola-mallinen (kalsiumkloridi) kosteudenpoistaja vuoti nestettä lattialle - pysyykö lattia ikuisesti märkänä":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen ItseTehdenMitaTulee antama (9.5.2016 15:4) kommentti

Aine on itseasiassa biltema/motonet kamaa, kosteudenpoistotarkoitukseen myytyä.Mutta löysin kemistin joka osasi vastata: Hygroskooppisena aineena tuo myrkky jatkaa toimintaansa lattiassa ollessaankin eli käytännössä kastelee itse itsensä (ja laudat+ilmansulkuppaperit ja pahimmillaan villatkin) aina kun mahdollisuus ilmankosteuden kautta tarjoutuu.=> pitää purkaa välipohjasta kastunut osa pois ja korvata puhtaalla.Vinkkinä muille rakennusaikaista kosteudenpoistoa tarvitseville: Investoikaa siihen kalliimpaan "silika" vaihtoehtoon.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: