Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 27.3.2014 20:28

Kysymys: Lattian materiaali

Ylä-, ala- ja välipohjat

Autotallista n.20 m2 on suunnitteilla tehdä soittokämppä,tällä hetkellä tilassa on betonilattia joka on perustetu sora alustalle ja  eristetty,todennäköiseti 5 cm tyröksillä sienissä on kevyt villa eristys 10 cm,rakennus on vuosimallia 1983, miten pitäisi lattia lämpö eristää ja mikä olisi edullisin kestävin lattian pintamateriaali?

Itse olen miettinyt koolaus 5 cm ja villa eristettä, pintaan esim.12-15 mm. vaneri levyä.

Terv.Arto 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Lattiaan ehdotan 50 mm:n vahvaa finnfoam-levyä ja sen päälle 16 mm:n vaneria kiinnitettynä läpi eristeen betoniin n. 400 mm:n välein "itsesenkkaavilla" ruuveilla.  En tunne tilannetta, mutta merkittävintä lämmön pitävyyden kannalta on yläpohjan eristys.  Jos on mahdollista, niin lisää yläpohjaan puhallusvillaa.  Jos vesikaton alla ei ole tilaa, tutki mahdollisuutta kiinnittää kattoon ns. teollisuusakustolevyä vahvuus esim. 70 mm liimaten tai ruuveilla kiinnittäen.  Se lyhentää myös jälikaiunta-aikaa mikä lienee hyvä asia soittamisen kannalta. 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Lattian materiaali":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Talon ympärillä oleva reunuskivikko
Minulla on ongelma. Talomme ympärille on luonnonkivistä sementin avulla tehty puolen metrin levyinen reunus. Sementti murenee ja rikkaruohot ja kukantai...