Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 29.3.2017 8:14

Kysymys: Laatan kantavuus

Ylä-, ala- ja välipohjat

Moi, tiedustelisin ns. käännetyn katon kantavuutta. Kyseisen autotallin katon rakenne on alhaaltapäin seuraava; laatan leveys 4600 ja pituus 6600.

Laatan paksuus leveyden suuntaan on toisesta reunasta 200 ja toisesta 150mm. Kantavuus tehty lyhyempään suuntaan siten, että alimmaiset raudat ovat 16mm k200 ja yläpuikot 12mm k200. Pituussuuntaan sekä ylä- että alapuikot 12mm k200. Haat ympäri 10mm k200. Laatan päällä bitumikermi kahteen kertaan, Finnfoam FL-400 2x100mm alimmainen uritettu ja vedenpoistoputket ulos sekä pintalaatta 100mm, raudoitettu 8x150 verkolla kesk. Laatat tukeutuvat Lammin lämpöharkkoon siten, että kantava lepää sisäkuoren ja pintalaatta ulkokuoren päällä, molemmissa pystyraudat 10mm k200. Toisella seinällä harkkokanto 20mm k400. Ilmoitettu kantavuus 4,0kN/m2. Voiko lisätä?Kysymyksiä: 10 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kukaan rakennesuunnittelija tuskin uskaltaa antaa laatalle selvästi suurempaa suurinta sallittua kantavuutta, mikä poikkeaa suunnitellusta 4,0 kN/m2. Jos joku rakennesuunnittelija antaa laskennan perusteella oletuksen suuremmasta kantavuudesta, niin vuoden 2004 betoninormeissa on ohjeet koekuormituksesta ja sen järjestelyistä.  Rakennustarkastajalta on  saatava ennakkoon hyväksyntä menettelyyn.  Muuten koko homma on turhaa.

 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Laatan kantavuus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: