Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 12.4.2017 17:11

Kysymys: Kestopuun käyttövälipohjassa

Ylä-, ala- ja välipohjat

Omistamme 50-luvulla tehdyn talon,johon on yläkerta remontoitu kokonaan lämpimäksi tilaksi. Yläkertaan tehty parveke jonka kannatinvasat tehty kuuden tuuman painekyllästetystä puusta siten että noin 3-4 metriä puusta on jätetty rakennuksen välipohjan sisään,eli vanhan yläkerranpuulattian päälle uusien kattotuolien lattiavasojen alle kiilaukseen.Puhallusvilla siihen väliin eristykseksi,eli välipohjan rakenne nyt alakerran laipio-sahanpuru-vanha puulattia-n.30cm tyhjä tila jossa nuo kyllästetyt ja puhallusvilla,tervapaperi ja uusi yläkerran puulattia.onko näistä vaaraa rakennukselle tai ihmisille?remonttivuosi 2009. Onko kyllästetty puu koskaan riittävän kuivaa  tms että aiheuttaisi vakavaa vahinkoa rakenteille?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Painekyllästetty puu on kuivunut 7 vuoden aikana varmasti, eikä aiheuta vaurioita muille rakenteille. Jos se on vihertävää väriltään, niin se johtuu kuparipohjaisesta kyllästysaineesta. Yleensä sen käyttö on sisätiloissa kielletty, mutta noissa olosuhteissa olevana, en lähtisi remonttia niiden poistamiseksi tekemään. Arseeni yms on ollut kielletty painekyllästämisessä jo ennen tuota kertomaasi aikaa.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Kestopuun käyttövälipohjassa":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kestopuun käyttö pensastuessa
Onko nykyisin kestopuun kayttö "kiellettyä" puutarhassa esim. pensastukiin (marjapensaat) ja rajauksiin? ...