Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 9.6.2015 21:11

Kysymys: Höyrynsulun liittäminen alapohjaan

Ylä-, ala- ja välipohjat

Ostimme 2009 pitkästä rakennet?un omakotitalon, josta löytyi rakennusvirhe koko talon osalta, eli höyrynsulkumuovi on katkaistu lattiatasoon eikä limity alapohjaan. Ilmavuoto on vapaata koko talossa kauttaaltaan. Miten tällainen korjataan ja kuinka rakenteesta saa tiiviin jälkikäteen?


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Höyrynsulkumuovin kaistale teipataan tuon nykyisen kelmun pintaan niin, että ne limittyvä noin 150-200 mm, höyrynsulun teippaukseen tarkoitetulla teipillä ja alaosa lisäkaistasta taitetaan lattian päälle. Kuvassa näkyvä levyn rosoinen reuna pitää ensin tasata lattian pinnan tasoon. Lattian päälle taitetun lisäkaistan alle levylinjaan pursotetaan liima- ja tiivistemassaa ja kaistale puristetaan siihen hyvin kiinni. Seinälevytystä asennettaessa levyn ja lattian väliin jätetään noin 10 mm suuruinen rako ja pursotetaan rako täyteen samaa massaa. Näin siitä tulee riittävän ilmatiivis.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Höyrynsulun liittäminen alapohjaan":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mikä home?
Mikä tauti on iskenyt  väriminttuuni? Lehdet ovat yläpinnalta aivan "homeessa"- Mitä pitäisi tehdä ja leviääkö...
ilmakiertoinen lattialämmitys ja tuulettuva alapohja
Onko mahdollista tehdä ilmakiertoinen lattialämmitys tuulettuvaan alapohjaan? Jos on, niin millainen rakenne?...