Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 8.11.2011 23:32

Kysymys: Homeen poisto betonista

Ylä-, ala- ja välipohjat

Meillä oli jääkaappi vuotanut alleen muutaman kuukauden ajan. Purin jääkaapin alta kastuneen&tummuneen parketin pois, ja isännöitsijä kävi mittaamassa kosteuden betonista: kuivaa oli.

Betonissa on kuitenkin tummia täpliä noin 2cmX5cm alueella, ilmeisesti hometta (kosteutta se ei ole, mittari näyttää samaa arvoa kuin laikuttomissa kohdissa). Isännöitsijän kanta on, että uusi parketti vain päälle.

Terveelle ihmiselle asia olisi ihan selvä, mutta: meillä kärsitään hengitystieallergioista, mikä pistää miettimään, että mitä kannattaa tehdä.

Vaihtoehto 1: ei tehdä mitään, eli solumuovieriste ja parketti päälle vain. Hyvää: ei ainakaan lisää homeen kasvua. Huonoa: ei myöskään poista hometta.

Vaihtoehto 2: homeen poisto mekaanisesti ilman erikoiskemikaaleja. Esimerkiksi teräsvillalla jynssäys. Hyvää: voi poistaa homeen. Huonoa: jos käyttää vettä, voi pahentaa homeongelmaa ja jos ei käytä, itiöitä voi pölistä ilmaan.

Vaihtoehto 3: käytetään homeenpoistoainetta ja jynssätään. Hyvää: home voi lähteä kokonaan. Huonoa: homeenpoistoaineiden käsittely taitaa olla ammattimiesten hommaa ja ilmeisesti kloori voi reagoida homeen kanssa ja pahentaa ongelmaa.

Mikä olisi paras vaihtoehto? Vai onko muita vaihtoehtoja :-).

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Jos kostunut paikka ei saa lisää kosteutta, mielestäni ei ole ongelmaa. Mielenrauhan saavuttamiseksi voit ostaa maalikaupasta homeenpoistoainetta, ja käsitellä ohjeen mukaan värittynyt kohta. Ainetta ei tarvitse huuhdella pois.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Homeen poisto betonista":
Jäsenen Demoshane antama (15.2.2012 8:45) kommentti

Isän asunnolla oli homeongelmaa parketin alla, siellä käytettiin muistaakseni tälläistä homeenpoistoonhttp://www.biovasa.fi/puhdistus-desinfiointi-aineet/biohomepesu-homeenpoistoaine(Ei näytä sisältävät klooria) ja sumutettiin vielä jollain desinfiointiaineella suojakerros (sama lafka)Hoisi homman itse vaikkei mikään ammattimies olekaan homeenpoistossa ja ei ainakaan hometta ole uudestaan tullut.

Jäsenen Demoshane antama (15.2.2012 8:47) kommentti

Lisään vielä tuohon, ettei homeen kanssa kannata pelleillä. Nuorempana asuin kerrostalossa, jossa oli hometta. Astmahan siellä puhkesi...


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

ei otsikkoa
Miten saisin pilvikirsikan häviämään?  Lisääkö tavallisen kirsikan oksien poisto juuriversojen muo...
Omenapuun oksilla on sammalta
Pihassasi on vanhoja omenapuita. Joidenkin puiden paksuilla lähes vaakasuunnassa kasvavilla oksilla on sammalta noin 5 - 10 mm paksuudelta. Näyttäisi...