Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 5.6.2012 23:59

Kysymys: Alapohjan eristyksestä ja lastulevystä

Ylä-, ala- ja välipohjat

Hei
Olen tekemässä autokatoksesta lämmintä sisätilaa. Lattiasta tulee tuulettava puurakenteinen, niinkuin muussakin osassa. Olen ajatellut puhalluttaa alapohjaan ekovillan 25cm, joidenkin mielestä puhallusvillaa ei saisi laittaa lattiaan kun se painuu, ekovillalla sanoivat että sitä puhalletaan 50%yli vahvuuden reunoille ja keskelle 30% joka sitten painellaan niskojen tasalle. Onko ok tuo systeemi.
Entäs kun pintaan tulee 22mm lastulevy 400mm jaolle, ruuvattuna koolauksiin (48x48mm) kannattaako nuo levyjen pontit vielä liimata toisiinsa, levyt 1200x2400mm. Tästäkin ristiriitaista tietoa tulee jokapaikasta.

Jorma 
pedersöre, suomi
Behöver hjälp?
Kysymyksiä: 11 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
On hankala sulloa 50 % ylitäyttöä kannattajien väliin. Jos haluat käyttää puhallusvillaa, ainoa oikea vaihtoehto on kivivilla. Parempi ratkaisu on asentaa kannattajien väliin normaali levyvilla. Se ei painu kasaan. Ilmeisesti kannattajat ovat vahvemmat ja vain yläpuolinen koolaus on mainitsemaasi ripaa. Levyn pontit liimataan, jotta lattia ei narise. Levyn alle asennetaan höyrysulku tai ilmasulku ja se liitetään seinien höyrysulkuun.

Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Alapohjan eristyksestä ja lastulevystä":
Jäsenen jormaheikki antama (6.6.2012 2:57) kommentti

Tarviiko ilmansulkupaperia laittaa lastulevyn alle lattiaan? luulisi tuon lastulevyn hoitavan saman asian?

Jäsenen Jv20531112 antama (6.6.2012 8:50) kommentti

Oletko ajatellut, että pis... silmään nuo "villamiehet". Noita %-lukuja halvemmalla saat painumatontakin villaa ja käyttämällä oikeaa/kunnon eristettä saat tulettuvan alapohjasi onnistumaan siten, että se ei tuuleta myös sisäpuolta, jolloin se höyrynsulku tulee itsessään kaupan päälle. 

Vaatii eikä ainoastaan kaipaa kunnon höyrysulun. Tuo koolaus on suorastaan tulitikkuja. Tännepä ei kylläkään näy mitä koolauksella tarkoitat?

Asiahan ei minulle kuulu, mutta " Behöver ingen hjälp?"

Jäsenen ruosu antama (6.6.2012 10:58) kommentti

Kyllä tosiaan tarvittaisiin ehkä tuossakin apua siinä paikan päällä, vaikuttaa vähän leijuvalta kaikki!

" Ring en vän"!(som vet)!

Jäsenen jormaheikki antama (6.6.2012 22:2) kommentti

Lattianiskat on 200x50mm, päälle tuo 48x48 koolinki, molemmissa jako 400mm. On hankala mitta levyvillaa ajatellen? Ja muukin talo ekovillattu eli en viitsi alkaa kivivillaa ja muoveja tuonne vetää?

Ekovillalla ainakin meinataan että 50%extraa reunoille ja 30 keskelle??? http://www.ekovilla.com/fileadmin/user_upload/rakenneopas/Rakopas2012-itseasennusohje.pdf


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: