Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 29.9.2021 15:14

Kysymys: Alapohjan eristy

Ylä-, ala- ja välipohjat

Hei kyseessä aitta joka suurimmanosan vuotta on kylmillään lämmitetään satunnaisesti kylmillä ilmoilla. Rakennus on eristetty jokapuolelta-

Kysyn onko alapohja ok. maavara 300 rossipohja lattiavasat 50x150 kk 600 rakenne alhaalta harvalaudoitus, myyräverkko, Huntonlevy 12mm, eristte Isover 125 , paperi  lattialauta.

Minulle myytiin K Raudasta Arvo bitumipaperi joka heidän mielestään sopii lattialaudan alle . En ole sitä vielä laittanut koska eräröin sen sopivuutta.

Huntonilta olen varmistanut että heidän mielestä rakenne on ok.

Ulkoseinät ulkoa päin ovat. vinovuosi rima Hunton 12mm vaaka koolaus 50mm ja villa välissä runko 50x100 ja villa paperi ja sen päälle sisäpaneeli( tarviiko tähän jättää väili eli laittaa 20mm rima)Kiitollisena näihin vastauksista sähköpostiini. 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Rakenne on ok, mutta pikipaperi voi joissain tilanteissa päästää bitumin hajua sisätiloihin. Haju ei ole vaarallista. 300 mm alatilassa edellyttää kunnollisis tuuletusaukkoja, jotta alatila tuulettuu kunnolla.  Itse korvaisin pikipaperin ihan tavallisella ilmasukupaperilla.  Rakenteen on toimittava kahteen suuntaan, koska se on pitkiä aikoja kylmillään.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Alapohjan eristy":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: