Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Ylä-, ala- ja välipohjat aihealue Seuraava
pvm: 7.10.2014 6:51

Kysymys: Alapohja remontti

Ylä-, ala- ja välipohjat

Menossa on alapohja remontti alakautta.

Ryömintä tila on n.110cm korkea. Rakenne on 2x7 niskat, 2" kilpurat ja 2x4 ristikoolaus.

Aikasemmin eristeenä oli osin kokonaan muhaa ja osin villa( oli lasivillaa ja kivillaa) 100mm lattiaa vasten ja loput muhaa. Pienellä alalla oli pahvia ristikoolauksen ja lattialautojen välissä. Alapinnassa oli osin bitumipaperi joka oli pujoteltu niskojen päältä yhtenäisenä. Osin oli paperia ja pahveja muhalautojen päällä. Muhalautojen ja niiden kannatus rimoja  vasten oli tuumanen kivivilla ja niskojen alapinnassa keltainen kovavilla 50mm 

Nyt ois tarkoitus laittaa tilalle 100mm paroc kivivilla ylös ja sen jälkeen loppu tila puhallettuna sama tuote. Alapintaan 25mm tuulensuoja levy.

Miten höyrysulku tulisi toteuttaa??? Laittaakko paperia vai muovia ja millä tavalla ja mihin väliin?? Jos eristys tapa on väärä miten se tulisi toteuttaa? 
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tuleva rakenne vaikuttaa hyvältä, jos se on rossipohjainen rakenne. Höyrynsulkumuovi on asennettava aina mahdollisimman lähelle lämmintä tilaa ja tiivistettävä saumat ja läpimenot tarkoitukseen valmistetulla teipillä.
Rossipohjan tuuletuksen on oltava erityisen hyvä, jotta kosteuden määrä pysyy mahdollisimman pienenä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Ylä-, ala- ja välipohjat / Alapohja remontti":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: