Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 8.8.2013 9:25

Kysymys: varttikaton kiinnitys ja puhdistus ja maalaus

Vesikatto

Meillä on talossamme alkuperäinen 30 vuotta vanha varttikatto. Levyt on kiinnitetty sen aikaisilla nauloilla, jossa tiiviste. Osa nauloista on tullut ylöspäin. Mitä näiden naulojen kanssa pitäisi oikeaoppisesti tehdä. Vaihtaa nykyiseen ruuvikiinnitykseen, vai?
Katossa on jonkinverran vihreyttä,sammalta ja jotain keltaista jäkälää. Miten katto tulisi käsitellä, jotta se puhdistuisi. Alunperin musta katto on myös vaalentunut. Minkalaisia toimenpiteitä tulisi tehdä, jos sen myös itse maalaisi?
Kysymyksiä: 8 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / varttikaton kiinnitys ja puhdistus ja maalaus":
Jäsenen ruosu antama (8.8.2013 22:45) kommentti

Pistä peltiä päälle!!
Ei ole hintansa väärti ruveta  vanhan  kanssa värkkäämään!

Jäsenen Pete antama (9.8.2013 8:3) kommentti

No olipahan myyntipuhe. Vaikka ollaanhan täällä välillä vaihtamassa seinälautojakin, kun maali vain tarttis paikkausta.Jos se naulan tiiviste on hapertunut pois, niin vaihtamaan nuo joutuu. Löystymisestä huolimatta voivat olla piukassa, joten katteen ehjänä pitäminen niitä poistaessa on se suurin haaste. Edellä neuvottu profiilinmukainen tukipuu on yksi mahdollisuus, muttei sitä mistään laudasta saa. Paksumpaa puuta tarvitaan. Itse käyttäisin massaulosvetäjän tyyppistä ratkaisua, niin ei tarvitsisi levyjä kuormittaa.Jäkälän poistaminen niin tarkkaan, että maalipinnasta tulee tasainen, onkin sitten oma haasteensa. Voisiko sitä vaan sietää ja antaa olla tuollaisenaan?

Jäsenen ruosu antama (9.8.2013 8:30) kommentti

Siis aika haasteeton ja helppo tapa kumminkin saada nättiä pintaa tuolla pellityksellä...? Hiljaa ja hissukseen saa tehdä, saa sadepäivänkin rauhassa pitää, kun se aluskatekin on jo valmiina! Ei tartte naulojakaan repiä; kannan alle voi tuikata tiivistemassaa ja varovasti napsauttaa naulan alas!


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: