Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 18.6.2016 8:10

Kysymys: Vanhan palahuopakton poisto kolmiorimakatteen tieltä

Vesikatto

Muutan rintamamiestalon palahuopakaton takaisin kolmiorima katoksi. Ensin ajattelin laittaa pohjahuovan alle (ettei palahuovan kuvio peilaa pintaultra läpi rumasti) mutta kun kolmiorima kuulemma lahoaa kahden huovan välissä. En millään viitsisi käydä työlääseen vanhan huovan poistooperaatioon mutta kai pakko. Miten vanha palahuopa (vanhassa vain pintahuopa raakapontti päällä. Jyrkkä katto, ei näytä vuotaneen) olisi poistettavissa suhteellisen kivuttomasti? Petkeleellä lyömällä ylhäältä alas huovan ja laudan väliin? Muita konsteja? Painekyllästetty kolmiorima (200m, kallis!)? Leikkaamalla huopakaista pois vain kolmioriman alta (työläs sekin) ja alushuopa (siis vain tasaustarkoitukseen) tulisi kolmiorimojen väliin jälkikäteen ennen pintaultraa. Onko ehdotuksia?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Vanhan palahuopakaton poisto

Vaikka onkin työläs, on palahuopakatto poistettava.
Petkelöinti mainitsemallasi tavalla on ihan ok, mutta käy aika lailla käsien päälle.
Rakennuskonevuokraamot vuokraavaat leveäteräisiä paineilmakäyttöisiä petkeleitä, jolloin ehkä omat kädet säästyisivät ( eivät kipeytyisi) hieman työssä.
Sen jälkeen voitkin asentaa normaalin kolmiorimakatteet, painekyllästettyjä kolmiorimoja käyttämällä saat kattoosi lisäelinvuosia.
Ps. tarkasta ja tarvittaessa korjaa pohjan ponttilaudoitus ennen uuden katon asentamista.
Helpommista purkuohjeista voi kestustelupalstalaisilla olla parempia ohjeita/kokemuksia.
Itse en ole joutunut noita tekemään.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Vanhan palahuopakton poisto kolmiorimakatteen tieltä":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Näkösuojaksi pensaita tai puita?
Hei,mitä suosittelisitte jos haluaisi vanhan pihan aidan viereen hiemanlisää näkösuojaa. Nyt sekä kadulta, että tieltä näkee...
Puiden suojaaminen tontin rakennusvaiheessa
Hei,Tonttimme koko on n.1300m2 ja se rajoittuu metsään takaosaltaan.Haluaisimme säästää joitakin komeita koivuja sekä kuusia tontin tak...