Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 15.1.2014 13:26

Kysymys: tiilikatto vuotaa

Vesikatto

Hei!

Meillä on aumakatto, joka on kaltevuudeltaan 1:5 eli loivanpuoleinen tiilikatolle,

Aiemmin on ollut ongelmaa lumen sulaessa, mutta nyt ensimmäisen kerran kovalla sateella kävi niin, että useamman kattotuolin kohdalta talon tiilinen ulkovuoraus on kostunut . Yläpohjan kautta tutkiessani huomasin, että kattotuolit olivat n. 2 viimeisen metrin osalta märät ja tämän vuoksi olivat luovuttaneet vettä ulkotiileen.

Ilmeisesti aluskatteessa on vikaa.Kannattaako aluskate vaihtaa (jo yli 30 v ikäinen) vai onko tuo katon kaato vain niin pieni että varmempaa olisi uusia kate rivipeltikatteeksi tai huovaksi.?
Jäsenen Piilukirves antama (2.3.2018 11:14) kommentti

Ehjäkin tiilikatto vuotaa. Anna puhelinnumerosi, niin soitan tärkeästä asiasta.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Ilmeisesti aluskate on jotain muovipohjaista materiaalia. Joidenkin aluskatteiden osalta on todettu tapahtuvan hapertumista ja aluskate repeytyy. Katon ikä viittaa tällaiseen tapahtumaan. Selvitä aluskatteen kunto siirtämällä tiiliä satunnaisesti pois paikaltaan. Jos katto on pitänyt vetensä aiemmin, kyse on aluskatteen pettämisestä. Aluskatteen alle on aiemminkin päässyt vettä, mutta aluskate on tuonut veden pois.Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / tiilikatto vuotaa":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mitä sammaleen tilalle?
Omakotitalon pohjoisella sivulla orapihlaja-aidan vierellä kasvanut tuuhea nurmikko ( 2x20 m) on kalkituksesta ja talikkopiikityksestä huolimatta muutamassa vuo...