Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 17.9.2012 19:9

Kysymys: Tiilikaton pesu

Vesikatto

Minulla on ajankohtaista tiilikaton pesu. Siinä on kuitenkin pari edeltäkäsin selvitettävää asiaa: Millä ja kuinka katon kannattaa pestä ja kuinka pysyn katolla, joka on suhteellisen jyrkkä. Piippu on toisessa nurkassa, joten onko myynnissä helposti siirettäviä "lapetikkaita", koska turvavaljaiden käyttö on mahdoton piipun sijainnin takia.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Sopivat lapetikkaat voi tehdä itse. Tikkaista huolimatta työturvallisuusmääräysten mukaan katolla on käytettävä turvavaljaita. Talon toiselle puolelle laitetaan riittävästi painoja, joihin sidotaan köysi. Katolla köyteen sidotaan turvavaljaiden köysi. Painoja voi tarvittaessa siirtää paikasta toiseen. On parempi varoa kuin katua. katto kannattaa ensin harjata puhtaaksi sammaleesta, ja sen jälkeen pestä painepesurilla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Tiilikaton pesu":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: