Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 17.3.2023 10:51

Kysymys: Ruodejako väärä

Vesikatto

Hei..huomasin sivupeltejä vaihtaessa että tallissamme on ruoteet liian harvassa. Ruodejako keskeltä keskelle on 350mm vaikka pitäisi lukkosaumakatolle olla 300mm. Mitä haittaa voi aiheutua ,lunta ei hirveästi katolle kerry? Katto ei ole loiva.
Kysymyksiä: 168 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hei!
Mahdollisuus lommahtammiseen on olemassa suuren lumikuorman tai kävelykuorman alla. Muuten en uskoisi siitä olevan haittaa vaikka ruodejako onkin harvempi kuin katteen valmistaja on määritellyt. Kuitenkin katolle ei kannata mennä ainakaan raskaampi henkilö, sillä ruoteden välissä pelti saattaa lommahtaa. Vaikea tilannetta on jälkikäteen enää korjata.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Ruodejako väärä":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Katoavat herukan raakileet
Miksi punaisen viinimarja pensaan raakileet tippuvat ? Syökö rastaat vai onko lannoitus väärä. On tosi paljon kukkaa ja raakileen alkuja...