Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 6.6.2011 8:42

Kysymys: Rivitaloyhtiön kattopeltien pinoite hilseilee ja aluspelti ruostuu

Vesikatto

Toimin peinen rivitaloyhtiön (8 huoneistoa) hallituksen puheenjohtajana. Ongelma on seuraavanlainen. Vuonna 1980 luvulla rakennetun talon pinoitettu (pinoitusmateriaali ei ole tiedossa) aaltopeltikaton pinnoitemateriaali hilseilee pois ja aluspelti on ruostunut. Pinoite on hilseillyt katon räystäsreunalta n.20-30cm leveydeltä koko talon mitalta. Yhtiökokouksessa päätimme ensin tutkia mahdollisuuden puhdistaa ja maalata ruostunut alue. Muu alue katteesta on kunnossa. Kysymys: Onko edellä kuvattu korjaus järkevää ja tulos kestävä vai onko koko katteen uusiminen parempi vaihtoehto. Kiitos hyvistä neuvoista. Ohessa muutama kuva kuvatusta alueestta.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Pellin alapää on päässyt pahasti ruostumaan. Ruoste pitää poistaa tarkasti. Vaikuttaa siltä, että pellin reuna on aikanaan leikattu auki, ja leikkaus on jäänyt suojaamattomaksi. Muovi on alkanut irrota. Maalauksella on nyt kiire. työ olisi pitänyt tehdä jo kymmenen vuotta sitten. Kaikki irtoava muovi on irrotettava. Samanväristä maalia tuskin löytyy. Muovin irtoaminen todennäköisesti jatkuu. Maalausta on syytä uusia mahdollisuuksien mukaan lähes vuosittain.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Rivitaloyhtiön kattopeltien pinoite hilseilee ja aluspelti ruostuu":
Jäsenen Halpakorjaus antama (7.6.2011 7:54) kommentti

On olemassa maaleja, joilla voidaan maalata suoraan ruosteen päälle. Niitä saa myös sävytettynä. Tuossa kuitenkin on kyse lisäajan saamisesta ennen kunnollista kattoremonttia ja kattopinnoitteen vaihtoa. Halpakorjauksella jossa suditaan maalia ruosteen päälle, saadaan lisäaikaa ainakin 10 vuotta ja rumat ruostelaikutkin saadaan näin kohtalaisen hyvin peitetyksi. Ongelmahan on tässä vaiheessa lähinnä esteettinen ulkonäkökysymys.Ammattimaalarit tuskin moiseen korjaukseen suostuvat, joten silloin pitää asia hoitaa tikkailta (tai korkeamman räystään kohdalla siirrettäviltä telineiltä) ja talkootyönä.

Jäsenen Mestari antama (7.6.2011 7:56) kommentti

Tikkaita ei saa käyttää työtelineinä,muistakaapa se.

Jäsenen ratoiv antama (7.6.2011 8:55) kommentti

Onpa taas halvalla ohjeita. Maalauksella siirrätte seuraavaa maalausta ensi kesään ja sitten taas ensi kesän maalauksella siirrätte maalauksella taas seuraavaan kesään jne ja sitten se onkin kaput.

Muuten ruostetta ette saa millään pois. Jos taas onnistutte saamaan sen (siis ruosteen) pois, niin se on jo kuitenkin ruosteessa uudestaan. Näin se vain menee ja syy ei ole minun, vaan totuuden.
Helpoimmalla harakirillä halpakorjauksella pääsette, kun sutasette siihen pelkästään maalia, mutta syksyllä se jo kukkii kuitenkin taas.

"Ammattimaalarit tuskin moiseen korjaukseen suostuvat"

Totta kai suostuvat. Ne rahastavat hölmöjen kustannuksella ja on helppoa rahaa, josta ei joudu vastuuseen, kun ne ei mitään edes perävalotakuuta anna, mutta niin hölmö ei tietenkään kannata olla, että suostuu "ammattilaisille" maksamaan, vaan hölmöilee "halvalla" itse. Siis täysin turha työ.

PS! Katsokaapa naista aamulla (ja nykyisin miestäkin), kun se illalla oli vielä niin kauniskin.

Jäsenen Halpakorjaus antama (8.6.2011 7:48) kommentti

"Maalauksella siirrätte seuraavaa maalausta ensi kesään "

Lapsikin tietää etteivät maalit ihan noin huonoja ole.

Jäsenen vaihtoehtoja antama (8.6.2011 11:55) kommentti

Lapsikin tietää, ettei se maali ruosteen päällä pysy sen paremmin kuin hiekkalaatikolla tehdyn kakun päälläkään.

- Olkoon se maali kuinka hyvää tahansa.

Jäsenen ratoiv antama (8.6.2011 16:6) kommentti


"Lapsikin tietää etteivät maalit ihan noin huonoja ole."

pitänee paikkansa, mutta kun se lapsi hieman varttuu ja oppii välttämään kantapäänkin ja muun valistuksen kautta halpakorjauksia, niin silloin se tietää, että ne maalit ovatkin vielä huonompia.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: