Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 9.10.2021 0:57

Kysymys: Peltikaton paikkamaalaus

Vesikatto

  Asensin tänä syksynä seinätikkaat 2012 valmistuneeseen taloon jonka ostimme vuosi sitten. Heti kun katolle meneminen mahdollistui menin pesemään kattoa ja huomasin joitakin todennäköisesti asennusaikaisia vekkejä. Kyseessä on konesaumapeltikatto ja luin jostakin netin syövereistä että tuollaiset pitää korjata mitä pikinmiten. Luulen, että tein kuitenkin kaksi perustavanlaatuista virhettä, hioin pienen ruostekohdan hiekkapaperilla metallipaljaaksi tuhoten sinkkiä enkä teräsharjalla niin kuin suositellaan sekä hoidin paikkamaalauksen syksyn viileillä ja kosteilla säillä. Laitoin kaksi kerrosta rostex superakvaa vekkikohtiin ja pinnalle panssariakvaa. Annoin jokaisen kerroksen kuivua vuorokauden ja yritin katsoa että maalaushetkellä suhteellinen ilmankosteus olisi ollut alle 80%. Tästä viisastuneena ensi keväänä tilaan kattohuoltoon perehtyneen firmaan pesemään ja tarkistamaan katon.

  Kysymykseni kuuluu; että onko tämän tyyppisellä maalauksella mitään mahdollisuutta selvitä talven yli? Jos maalaus ei selviä, ehtiikö pelti ruostumaan puhki siitä kohtaa josta onnistuin hiomaan sinkkipinnan pois?

  Liitteenä olevassa kuvassa kohta heti pintamaalauksen jälkeen. Puhdistin maalattavan alueen asetonilla.

Kiitoksia vastauksesta jo etukäteen!


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Maalaus selviää hyvin talven yli. Puhkiruostuminen ei ole mahdollista, sillä 2012 valmistunut peltikate vekkeineen on säilynyt puhkiruostumatta jo lähes 10 vuoden ajan. Yöunia ei tarvitse menettää.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Peltikaton paikkamaalaus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: