Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 13.7.2014 23:50

Kysymys: Muotopeltikaton harjan rakenne ja sen parantaminen (kuva)

Vesikatto

Moro!Mökissä nyt kuvan mukainen Harjan rakenne, miten tuota voisi parantaa (tuuletus esim?) ? Pitäisikö aluskatteen olla harjalta auki ja minusta tuntuu että tuo harjapellin tyyppi ei ole oikea tiilikuvioiselle peltikatolle ?Kiitos kovasti vastauksesta! 

Kysymyksiä: 8 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Harjalle kannattaa asentaa kaista aluskatetta ruoteiden päälle, jolloin syntyy tuulettuva tunneli harjalle ja lisätty aluskate varmistaa myös harjan vedenpitävyyden.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Muotopeltikaton harjan rakenne ja sen parantaminen (kuva)":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen Ippes antama (15.7.2014 19:39) kommentti

Moro!Kiitos,eli tuo nykyinen aluskate kunnolla auki ja ruoteiden päälle sitten soiro uutta katetta, pitäiskö nuo rimat mitkä on ruoteiden päällä korvata jollain tuulettuvalla listalla vielä?Mites tälläiset harjatuulettimet? kannattaisiko lisätä?http://www.netrauta.fi/harjapeltituuletin-ruskeaTuossa katossa ei ole tuuletusrimoja peltien alla, joten tekisi mieli varmistaa että ilma siellä varmasti kiertää ja kuivattaa...   
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kahden astian jätekatos harjakatolla
On rakenteilla jätekatos: pohjan pinta-ala 2150 mm x 1500 mm.Kuinka korkea harjan korkeus lattiasta ja paljonko räystään korkeus maast...
Saako jäniksen syömän päärynäpuun pelastettua
Hei,talvella jänis söi päärynäpuun rungon. Sen jälkeen vaikka laitoin haavanhoitoaineen yms syötyyn kohtaan...