Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 19.2.2012 23:29

Kysymys: Lumikuorma Lohja 2012 talvella

Vesikatto

Hei!

Asumme Lohjalla viime syksyllä ostamassamme harjakattoisessa rintamamiestalossa. talo on rakennettu 1949-50 ja sitä on laajennettu kurkihirren mukaiseen suuntaan noin kolmasosalla vuonna 1983. Tuolloin on ilmeisesti myös kattopinta vaihdettu teräspeltiseksi.

Kysymys kuuluu, missä vaiheessa on syytä poistaa lumikuormaa katolta? Viimeisen muutaman päivän aikana on tullut runsaasti lunta ja lisää on ilmeisesti tulossa.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Suomen Ympäristökeskus julkaisee kattojen lumikuormavaroituskarttaa. Kun kartan mukainen lumikuorma nousee 50 kg/m2 yli normaalin, kannattaa seurata katon käyttäytymistä tarkemmin. Katto ei ylikuormasta heti romahda vaan taipuu. Lumen poistaminen kannattaa antaa ammattilaisten tehtäväksi, jottei synny henkilövahinkoja. Jos itse menee katolle, pitää käyttää kaikkia mahdollisia turvalaitteita. Rautakaupoissa on myytävänä pitkävartisia kolia, joilla voi lunta poistaa katolta maasta käsin.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Lumikuorma Lohja 2012 talvella":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kuusiaidan kasvatus
Meillä on n. 30 cm korkeita kuusentaimia istutettu kesällä 2012 (ostettu taimistolta), ja toiveena on tietysti saada komea, tiheä kuusiaita. Osa taimi...
Aprikoosi
Vuonna 2012 ostamani Aprikoosipuun rungon vahingoiduttua, sen juurelta lähti 4 runkovartta kasvamaan, jotka nyt kaikki yli 2 metrisiä. En ole varsinaise...