Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 18.3.2012 15:43

Kysymys: KATTO VUOTAA

Vesikatto

eli siis kyseessä on vuonna 70 valmistunu talo missä on huopakatto. kylppärin ikkunalaudalle (sekä ulko että sisäpuolella) tippuu vettä. talvella oli hirveet jääpuikot samalla puolella taloa. nappasin pari lautaa ulkopuolelta pois jotta näkisin katon paremmin. katon ala pinta oli ihan läpimärkä ja vettä tippui villan päälle ja sitä kautta varmaankin sit sinne kylppäriinkin. kysynkin että mitä kannattaisi nyt sit tilanteelle tehdä. ostimme talon marraskuussa 2011.
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensimmäiseksi kannattaa ilmoittaa asiasta myyjälle. Jos ongelma on merkittävä, hän saattaa olla korvausvelvollinen. Veden tuloon voi olla kaksi vaihtoehtoa: vesikatto vuotaa tai yläpohjaan kondensoituu vettä. Asia pitäisi selvittää hyvin nopeasti, koska kondensoituminen vähenee ilmojen lämmetessä. Kondensoitumisen saa pois parantamalla ullakon tuuletusta. Jos katto vuotaa, vuotokohta pitää löytää. Ennen lumen lopullista sulamista vuotokohdan voi löytää helposti. Vian selvittäminen edellyttää tutkimista. Vasta sen jälkeen voi tehdä päätelmiä siitä, mitä katolle pitää tehdä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / KATTO VUOTAA":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

paneelikatto
Käykö COLORIA SISÄKATTO maali ikivanhaan paneelikattoon joka on luultavasti lakattu aikoinaan ? Kysyn siksi kun ei tääll&...
Lyyraviikunan leikkaaminen
Lyyraviikunallani on tullut katto vastaan. Voinko katkaista sen? Miltä korkeudelta ja milloin? Nyt siinä on yksi runko....