Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 28.10.2012 6:50

Kysymys: jiirin pohja

Vesikatto

Terve

Onko välttämätöntä laudoittaa sisäjiirin pohjaa tiilikatteen teon yhteydessä? Kukaanhan ei siellä jiirin pohjalla kävele...Mikäköhän tuossa vaatimuksessa on perustelu?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Jiirin pohjaan asennetaan aina esimerkiksi pelti tai huopa. Pohjaa vasten tulee talvella merkittävä lumikuorma ja tuolloin voi myös lumen päällä kävely aiheuttaa merkittävän paineen. Tästä syystä jiiripohja umpilaudoitetaan aina.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / jiirin pohja":
Jäsenen JR454159223 antama (28.10.2012 10:16) kommentti

Ei tietenkään tarvitse, jos ei halua tehdä riittävän hyvin. Hyvä rakennustapa on syytä olla mielessä tuossakin asiassa, sillä siinä jiirissä on joskus melkoinen kuorma, jolloin ei vara venettä kaada.En perustele yksityiskohtaiemmin, koska ajateltuna arkijärjelläkin se selviää.PS! Kysyjä hyvä, entäs sitten, kun "Kukaanhan ei siellä jiirin pohjalla kävele...", mutta kun olet luomassa lunta/jäätä/sohjoa (sitä painolastia) katolta jiirin läheisyydessä ja kas kummaa jalka lipsaataakin sinne jiiriin. Tuohan ei tietysti ole kävelyä. Olinpa väärillä jäljillä!

Jäsenen marksto antama (28.10.2012 13:13) kommentti

Pane nyt kumminkin laudoitus sinne alle. Ihan samasta syystä kuin tasaisen saumapellin alla se jatkuvana tukena tarvitaan.

Jäsenen kvkj antama (29.10.2012 9:28) kommentti

Ja helpottaa myös aluskatteen asentamista niin että se ohjaa oikeasti vedet pois rakenteista.

Jäsenen MarttiK antama (24.12.2015 14:43) kommentti

Minulle tehtiin juuri kattoremontti, vanhasta jiiristä poistettiin kaksi lautariviä ja päälle vedettiin aluskatteet ja niiden päälle pokattu pelti, jossa 38 mm vesiura, eli pelti painaa kevyesti aluskatetta. Pellin ja aluskatteen väliin tulee varmasti kosteutta, kauankohan pelti kestää ruostumatta? Katteeksi tuli tiili.Tämä ei ole ainut rakennusvirhe, joten lasku on vielä maksamatta. Ensi vuoden puolella ruvetaan neuvottelemaan miten virheet korjataan. Hyvä katosta tulee vain rakentamalla kaikki uudestaan.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Parkkipaikan pohjustustyöt?
Millaisia pohjustöitä tehdään parkkipaikalle? Pihamme on ruohoinen rivitalon edusta josta on poistettu muutama risupuska ja kastanjapuu. Nyt talven j&...
Ojan putkitus
Moikka!Kysyisin meidän isosta pihaojasta. Pihan perällä koko tontin pituudelta kulkee ällöttävä liejuinen n. metrin-kahden metrin levyi...
Kasvimaan pohjatyöt
Hei!Haluaisimme ensi kevääksi kasvimaan tontille ja jotta ei mentäisi perse edellä puuhun tämän asian suhteen vaan saataisiin oikeasti jotai...
Huonokuntoisen pihan pinnan kokonaisuudistus
Meillä on huonokuntoinen piha, jota peittää rikkaruohon valtaama vanha nurmi. Pihan pohja on jonkin verran kuoppainen, nurmi-/rikkaruohokasvust...