Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 11.5.2015 10:14

Kysymys: Huopakaton puhdistus

Vesikatto

Olen laittamassa uutta huopaa vanhan huopakaton päälle. Vanhassa katossa kasvaa paikoin sammalta ja jäkälää. Miten vanha huopa pitäisi puhdistaa, ennen uuden asennusta. Riittääkö harjaus ja vesipesu?

 
Jäsenen Mestari antama (11.5.2015 14:32) kommentti

Paras olisi kun purkaisit sen vanhan huovan pois.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kannattaa miettiä vie lä toisen kerran, ennenkuin jätät vanhan huovan uuden huovan alle. 
Vanhan katteen minimipuhdistustaso on, että eloperäistä ainetta ei jää huopien väliin, mikä saattaa rikkoa uuden huovan jäätyessään.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Huopakaton puhdistus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen wannabeteeseitsemies antama (14.5.2015 9:2) kommentti

Eloperäinenhän on varmaan niin syvällä huovassa, ettei se lähde sieltä kokonaan pois millään... mutta jos harjaa sammaleet ja jäkälät pinnalta pois, niin luulisi riittävän? Vai onko tuossa "jäätymisessä" kyse jostain monimutkaisemmastakin ilmiöstä?Jäsenen marksto antama (14.5.2015 10:37) kommentti

Eipä siellä ehjän huovan alla vettä pitäisi olla jäätymässä, mutta eiköhä sillä putsaamisen vaivalla jo poista huovankin. Näet samalla aluslaudoituksen kunnon ja katosta saa uutta vastaavan.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: