Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 26.10.2015 12:19

Kysymys: Huopakaton kestoikä

Vesikatto

Kyseessä on vuonna 1978 rakennettu harjakattoinen rivitalo, jossa on lisäksi tasakattoiset varastot. Katot on korjattu 1992 uudella kumibitumikermillä K-PS 250/5600. Katteessa on nyt pieniä pintahalkeamia ja muutamista kohdista pintakerros on irronnut (ilmataskuja). Mikä tällaisen katteen yleinen kestoikä on? Ohessa kuva pintahalkeamista.

 


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Bitumikatteen tekninen käyttöikä on yleensä 20-40 vuotta, riippuen olpsuhteista, joissa kate pidetään. Kate täytyy pitää puhtaana roskista, oksista, puiden lehdistä ja sammaleesta, eikä vesi saa lammikoitua sen päälle. Katolta lunta tai jäätä poistettaessa, sitä ei saa vahingoittaa.
Ilmakuplat voi puhkaista ja paikata tai uudelleen pinnoittaa katto uudella kumibitumikermillä, jolloin kestoikä pitenee 20- 30 vuotta. Yleensä tuotteissa on 15 vuoden tuotetakuu. Hyvin hoidettuna kate voi kestää hyvinkin tuon 40 vuotta.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Huopakaton kestoikä":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J622841152 antama (24.10.2016 12:54) kommentti

Tasakattoni alimmat kaksi kerrosta ovat n. 47 v. vanhoja ja päällimmäiset 2 n. 27 v. vanhoja. Katto näyttää virheettömältä, eikä ongelmia ole esiintynyt, mitä nyt "hiekkaa" on kulunut pois. Mikä mahtaa olla elinikä ja voisiko päälle vielä asentaa viidennen kerroksen, vai onko syytä repiä kaikki pois ja asentaa uudet?Jäsenen TK antama (24.8.2020 17:38) kommentti

Palahupakate meillä kesti 14 vuotta. Nyt laitetaan liimasaumarullasta ainakin toinen lape tiiviiksi :(

 


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: