Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesikatto aihealue Seuraava
pvm: 30.7.2012 13:50

Kysymys: Hevostallin katon eristys solumuovilla

Vesikatto

Tausta: Talli on 50-luvulla rakennettu autotalli. A-mallisten kattotuolien päällä on aluslaudoitus ja siinä alkuperäinen ruukin "classic" tyyppinen peltikatto. Tallissa 4 hevosta, neliöitä noin 72 ja koneellinen ilmanvaihto. Välikattoa ei ole joten kondessivesi on ongelma tuuletuksesta huolimatta. Lähistöllä on solumuovitehdas josta saan 10mm vahvuista umpisoluista eristemuovia.

Kysymys: Voisinko ratkaista eristämisen sillä että irroitan vanhan peltikaton ja ladon solumuovin pitkittäin (2m leveä rulla) 2-3 kerrosta lautojen päälle ja sitten pelti päälle? Mielestäni kyseessä olisi peltiin integroitu eriste koska eriste on hengittämätön ja pelti kiinnitetään alkuperäiseen lautaan.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vastaaja ei saa täysin selvää kokonaisrakenteesta. Lämpöeristeestä pitää saada höyrytiivis ja siksi solumuovia käytettäessä alapuolelle pitää saada höyrysulku ja sen alapuolelle tarvitaan joku levy. Eristeen ja peltikaton väliin pitää saada tuuletus. Eristeenä on tarkoituksenmukaisempaa käyttää uretaanilevyä, joka vaahdotetaan tiiviisti kiinni kantaviin rakenteisiin. Asiasta on hyvä keskustella paikan päällä käyvän asiantuntijan kanssa, jotta rakenteesta tulee oikea.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesikatto / Hevostallin katon eristys solumuovilla":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Miten saan selviämään talven yli
Ostin tänään edullisesti 2 syyshortensiaa ja yhden patiopajun. Ovat ruukkutaimia ja kohtuullisen isoissa ruukuissa. Patiopajussa  näkyy jalonnusk...
maa-artisokan taudit ja myyrät
Artisokkiani vaivaa jokin "punalaikku/-pilkkutauti".Sitä näkyy monissa ehjissäkin mukuloissa mutta varsinkin myyrien haukkauskohdissa. En ole l&#...