Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 2.3.2016 19:33

Kysymys: Vihdoinkin juokseva vesi

Vesi ja viemäröinti

Millainen työ on yksinkertaisimmillaan saada vanhan hirsirunkoisen mökin keittiöön ja saunaan juokseva vesi,eli ne sisätyöt.siis siitä kun vesiputki on ulkoseinän vieressä.sisävessaa ei tarvita,kuivakäymälä sisälle, niitä nykyään kait riittää.Sauna on rakennettu joskus 1980 luvulla sisälle,ei ole erillistä rakennusta.Ja keittiössä on kyllä tiskialla,joka ei nyt paljoa auta.

Tämä kysymys on vain ihan siksi, kun en ymmärrä asiasta oikein  höppäsen pölähtävää.!
Jäsenen J659395927 antama (4.3.2016 15:16) kommentti

kiitos. kyllä juu,ammattilaista toki tarvitaansmiley
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Juokseva vesi on saatava rakennuksen sisäpuolelle niin, että se putki on rakennuksen osalla suojaputkessa ja putki on suojattu jäätymiseltä.  Jos kysymyksessä on kunnan vesi tarvitaan vesimittari lähelle paikkaa mistä vesijohto tulee sisälle.  Vesimittarilta vedetään kylmävesi lämminvesivaraajalle.
Lämmivesivaraajalle kannattaa katsoa paikka, mistä on lyhyt matka käyttöpisteelle, koska sinne vedetään kaksi putkea, kylmä ja lämmin.  Mitään kiertovettä ei tarvita, koska verkosto ei kovin mittava. 

Kaikki vesijohtoon liittyvä työ on ammattiliikkeen työtä.  Lvi-myymälät antavat kokonaistarjouksia putkitöistä suunnitteluineen. Itse tehtynä työ johtaa toimimattomaan verkostoon ja myöhemmin vesivahinkoon.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Vihdoinkin juokseva vesi":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: