Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 8.12.2014 20:24

Kysymys: Viemäriputkien kannakointi

Vesi ja viemäröinti

Hei!Minun taloprojektini LVI työt teki eräs yritys urakalla. Onko se normaali käytäntö että viemäriputket kannakoidaan reikävanteilla vai onko joku säädös olemassa kannakoinnin suhteen?

Kaksi kertaa on viemäriputket on luiskahtanut liitoksistaan.Terveisin

Vesa
Kysyjä
Kysymyksiä: 6 kpl
Jäsenen Pete antama (8.12.2014 20:38) kommentti

Ovatko nuo jatkojen aukeamiset tapahtuneet hiekkätäytössä vai ryömintätilassa?

Jatkojen aukeamiseen voi toteutuksesta riippuen olla muitakin syitä, kuin kannakointitapa. Usein näkee, että täyttöjä tehdessä kannakointivanteet kiemurtelevat miten sattuu, jolloin niillä ei ole mitään merkitystä. Ja LVI-urakoitsija ei tee näitä täyttöjä.

Kannakointien määrä ja asennuskohdat vaikuttavat tietenkin myös, kuten yleensäkin asennustyön huolellisuus. Reikävanne itsessään ei vaikuta siihen, jos se on huonosti asennettu.

 
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Reikävanne ei ole hyväksyttävä kannakointi. Putket pitää ripustaa tai kiinnittää kumitetuilla ja ruuvein kiristettävillä teräspannoilla kierretangoin, joko seinään tai kattoon.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Viemäriputkien kannakointi":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: