Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 12.11.2023 8:36

Kysymys: Viemärin tuuletusputki

Vesi ja viemäröinti

Hei! Voiko viemärin tuuletusputken asentaa talon ulkopuolelle maassa olevaan viemärilinjaan eristyksien kanssa kaivamalla viemäriputken auki vai onko se pakko asentaa talon sisälle? Jos ei, olisi pakko piikata auki ja rikkoa lattialämmitys ja koko pesuhuone, jos sen haluaa asentaa. Lisäksi hirvittää putken asennus katon läpi, jos kattokin rikotaan samalla ja aiheutetaan senkin vuoto. Urakoitsijoita on niin moneen lähtöön. Tämäkin putkimies, joka aiheutti sen, että korvausilma otetaan asuntoon viemäristä oli hyvässä maineessa, kunnan luottohenkilö  ja saanut hyvää palautetta monelta paikkakuntalaiselta. Että eipä paljon esiselvitykset auttaneet. Tarvittaisiin pikainen ratkaisu, koska talon korvausilma otetaan nyt myrkyllisestä

viemäristä ja ihmiset oireilevat. 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Tilanne ei ole mitenkään terveydelle vaarallinen, ts. on kyse vain hajuhaitasta, joka on tietysti ikävä asia. Talon korvausilmaa ei toki oteta viemäristä, vaikka tuo pieni kiusallinen vuoto onkin olemassa ja tuo siten hajua huoneístoon. Viemärin tuuletusputken tehtävänä on toimia siten, että wc:tä vedettäessä viemäriputki täyttyy hetkellisesti kokonaan vedellä ja edetessään putkessa tämä vesipatsas toimii kuin "pumpun mäntä", eli aiheuttaa voimakkaan imun putken yläosaan. Jos tuonne yläosaan ei tule korvausilmaa, ei viemäri vedä (teidän alkuperäinen ongelmanne).´Näin ollen tuota ulkopuolista ratkaisua ei voi käyttää, koska korvausilman täytyy tulla hyvin läheltä wc-istuinta. Ratkaisuvaihtoehtoina voisi siis olla:
  • lattian aukipiikkaus ja uusi haarayhde viemäriin, josta lattiasta ylös tuo tuuletushaara
  • alipaineventtiili tähän putken päähän joko wc-tilassa tai yläpohjassa
  • tuuletusputki viedään vesikatolle asianmukaisten läpivientien kautta (paras ratkaisu)
  • korjataan nykyinen ratkaisu ilmatiiviiksi ja todetaan tiiviys tiiveyskokeella


Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Viemärin tuuletusputki":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J566454147 antama (12.11.2023 19:58) kommentti

Liitosta yritettiin tiivistää. Ensimmäisen vetäisyn jälkeen liitos petti ja haju alkoi taas. Eli nykyinen viritelmäratkaisu ei toimi. Pakko siirtyä järeämpiin.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: