Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 10.9.2013 7:45

Kysymys: Vesijohdon eristäminen solukumilla

Vesi ja viemäröinti


Talon vedensaantiin tehdään muutoksia, jonka takia 40mm vesijohtoa joudutaan kuljettamaan talon alla rossipohjassa n 15m. perustus on betonielementeillä (Parma) toteutettu, ja elementtien sisäpuolella on 50mm styrox eristys. Arvatenkin menee ainakin kovemmilla talvikeleillä pakkasen puolelle.

Ajattelin laittaa johdon sisäpuolelle itsesäätyvän sulanapitokaapelin koko matkalle + hieman vielä maan sisään menevälle osuudelle, mutta kysymys kuuluu millä johto on paras eristää ulkopuolelta? Aiemmin käyttänyt nykyisessä johdossa villaa + muovia mutta näyttää kostuneen ja on myös työläs eristää noin pitkällä matkalla.

Ajattelin nyt käyttää solukumimattoa (esim. Armaflex) joka kierretään ja teipataan johdon päälle. Olisiko se sopiva tarkoitukseen vai pitäisikö eristys tehdä toisin? Entä minkäpaksuinen solukumi olisi tuohon riittävä, 32mm on paksuin mitä olen löytänyt mutta riittäisikö tuossa myös ohuempi (=edullisempaa) ja sitä saisi muotokouruina.

Kiitos vastauksesta etukäteen!
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Itsesäätyvän kaapelin asentaminen putken sisälle on erittäin hyvä varmuus jäätymistä vastaan. Esittämäsi solukumimatto on hyvä eriste ja se asennetaan paikalleen liimaamalla. Liimasaumat tehdään tiiviiksi, jolloin putken pintaan ei synny kondenssia. Vahvan solukumin asentaminen ohuen vesijohdon pintaan voi olla hankalaa, joten asennus kannattaa tehdä kahdessa kerroksessa esimerkiksi 15 mm vahvuisesta levystä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Vesijohdon eristäminen solukumilla":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: