Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 29.2.2012 8:12

Kysymys: Varaajan ainevahvuus

Vesi ja viemäröinti

Moi!
Nyt kun lämmityskausi päättyy niin ajatuksena on siirtää varaaja tallin ja vaihtaa isompaan.
Meillä on ylimääräisenä ravintolalaivan vanha jätevesisäiliö (3000ltr) joka on hiekkapuhallettu ja maalattu eli täysin uuden veroinen. Mietin että riittääkö siinä ainevahvuus 1.5kg paineelle eli miten paksu säiliön vaipan tulisi olla? Mahdollisesti laitetaan myös 6kw kierukka varoiksi
Eristeeksi on mietitty villaa ja esim Finnfoamia uloimmaksi....

Kysymyksiä: 2 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensimmäiseksi pitää selvittää, kannattaako noin iso varaaja asentaa omakotitaloon. Kiinteän polttoaineen järjestelmässä riittää enintään 1500 litran varaaja. Vanha vesisäiliö ei ole paineastialain alainen, mutta silti kannattaa suorittaa astialle koeponnistus. Ainevahvuus vaihtelee erittäin paljon, ja ratkaisevassa asemassa ovat hitsaussaumat. Astian pitää kestää enemmän kuin 1,5 baria. Eristeeksi sopii mielestäni parhaiten kivivilla tai uretaanivaahto.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Varaajan ainevahvuus":
Jäsenen ERBISH antama (2.3.2012 10:20) kommentti

Kiinteän polttoaineen järjestelmässä riittää enintään 1500 litran varaaja.nyt muutama huomio teille "ammattilaiset" kun vastaatte ihmisten kysymyksiin. Tuo kiinteän polttoaineen enintään 1,5m3 varaaja on lopulta aika pienin, riippuen tosin talosta. Tuon kokoiseen varaajaan mahtuu hyödynnettävää energiaa noin 90kwh joka on todella vähän jokaiseen nykyajan taloon.

Itse suosittelisin minimissään tuota 3m3 varaajaa jos meinaa jotain itse poltella, kiehumisvaara on huomatttavasti pienempi, Myös kattilan teho on mitoitetttava oikein.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: