Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 22.7.2013 14:3

Kysymys: Tuuletusviemäri

Vesi ja viemäröinti

Kattorempan yhteydessä vedettiin tuuletusviemäri katon läpi. Putki kulkee vinnillä kylmässä tilassa n.1,5m. Putki pitäisi kai eristää? Käykö jos putken ympärille kietoo jotain villaa 100mm ja sitoo rautalangalla,vai miten homma tulisi hoitaa.Ja eristyshän laitetaan aluskatteelle asti,vai pelteihin saakka?
Kysymyksiä: 168 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Viemärin päälle asennetaan koko ullakon matkalle, myös yläpohjan eristeen osalle, 10 cm lämmöneristettä ja päälle asennetaan höyrynsulku. Tuuletusputkessa virtaa yleensä aina ullakon ilmaa kylmempi ilma ja höyrysululla estetään kondenssin syntyminen putken pintaan.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Tuuletusviemäri":
Jäsenen PetteP antama (24.7.2013 13:29) kommentti

Talvella ilma putken ulkopuolella on kylmempi. Juuri siksi se eristys laitetaan, ettei putki huurru umpeen.http://www.rakentaja.fi/vastauspalvelu/vesi_ja_viemarointi/tuuletusviemarin_putken_eristaminen_ylapohjassa_35639.htm

Jäsenen Halpakorjaus antama (25.7.2013 21:27) kommentti

Höyrysulku on tarpeeton. Kondenssia ei tule edes pitkän hellejakson aikana ulkopintaan.

Jäsenen Pm antama (26.7.2013 6:48) kommentti

Itse asiassa se eristekin on tarpeeton.

Jäsenen Betonitohtori antama (26.7.2013 7:19) kommentti

Putken sisäpuolinen kondenssi ei haittaa mitään, vesi valuu viemäriinn. Jos putki on korkealla kylmällä ullakolla ja katolla on myös pitkähkö putki voi huurtumista pakkasilla esiintyä, mutta en ole koskaan tavannut täysin umpeen jäätynytynyttä tuuletusviemäriä. Toki huurre / jää putken sisäpinnalla pienentää putken sisähalkaisijaa ja se voi jonkin verran vaikuttaa toimivuuteen.
Ulkopuolista kondenssia en koskaan ole tavannut. Viemäristä tulevat kaasut ovat aina lämpimiä ja putkin sen mukaan "lämmin"..
Eristys on tullut tuon huurtumisen eston takia.

Jäsenen ruosu antama (26.7.2013 9:16) kommentti

"Höyrysulku on tarpeeton...,"; "Itse asiassa se eristekkin on tarpeeton"; Usein voidaan mielestäni koko katolle menevän tuuletuksen tarpeellisuus kyseenalaistaa!

Jäsenen Betonitohtori antama (26.7.2013 16:51) kommentti

Tuuletusputki on erittäin tarpeellinen viemärin toiminnan kannalta. Sitä ei pidä kyseenalaistaa.

Jäsenen Ötzi antama (26.7.2013 18:54) kommentti

>>Viemärin tuuletusputken päähän ei suositella käytettäväksi hattua. Mutta sen voi siihen laittaa, jos halutaan saada viemäriputki samannäköiseksi kuin muut talon katolla olevat putket. Tuuletuksen parantamiseksi hatun sisällä oleva sadekartio kannattaa tällöin ottaa pois.

Suosittelemme käytettäväksi viemärin tuuletukseen eristettyä putkea 110/ER/500 jäätymisen välttämiseksi. Eristämätön viemäriputki voidaan eristää jälkikäteen laittamalla päälle ”paskamanttelin”<<    Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: