Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 8.2.2012 9:55

Kysymys: Selittämätön vedenkulutus

Vesi ja viemäröinti

Olen muuttanut pois paritalosta, joka on vielä myymättä. Siellä ei siis ole käynyt kukaan 4 viikkoon ja lämminvesivaraaja on ollut pois päältä. Vessat eivät vuoda eikä mitään näkyviä vesivahinkoja ole. Ei myöskään homeenhajua. Kuitenkin vesimittari näyttää toistetusti noin vajaan litran kulutusta. Vuodessa noin 300 litraa, mikä ei ole taloudellisesti suuri asia. Pitääkö olla huolestunut ja tehdä jatkotutkimuksia? Mistä tämä voisi johtua? Mitä pitää ottaa huomioon asunnon myynnissä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Verkoston paineen vaihtelut ja paineiskut saattavat pyöräyttää mittarin herkkää rattaistoa niin, että syntyy vaikutelma vähäisestä kulutuksesta vuorokauden aikana. Seuraa mittaria jonkin aikaa. Jos mittarin pyöriminen on jatkuvaa, mutta hidasta, silloin on syytä suorittaa verkoston painekoe. Jos mittari vaeltaa edestakaisin tai pyöriminen on hetkittäistä, en usko, että kyseessä olisi vuoto.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Selittämätön vedenkulutus":
Jäsenen Valenööri antama (22.2.2012 18:7) kommentti

Kiitos vastauksesta! Mittarin pyöriminen ei kuitenkaan ole mielestäni hetkittäistä vaan tasaista vaikkakin hidasta. Nyt olin poissa 10 päivää ja suljin päähanan lähtiessäni. Palatessani mittari oli samassa asennossa, mutta avatessani päähanan se lähti välittömästi pyörimään ja näytti kulutusta 3,5 litraa. Kaikki käyttöhanat olivat kiinni eikä vettä oltu käytetty. Voiko tästä päätellä jotain?

Jäsenen Ötzi antama (22.2.2012 19:23) kommentti

>Jos mittarin pyöriminen on jatkuvaa, mutta hidasta, silloin on syytä suorittaa verkoston painekoe.<

Jäsenen Pm antama (22.2.2012 19:38) kommentti

Selvästikin pieni vuoto jossakin. Painekoe todennäköisesti lisää vuotoa ja se on helpompi paikantaa. Joka tapauksessa asia pitää hoitaa kuntoon.

Jäsenen rakrak antama (22.2.2012 20:4) kommentti

Koitappa laittaa Wc pyttyjen sulut kiinni

Jäsenen Larmatin antama (23.2.2012 6:47) kommentti

Tai sitten laita iso magneetti siihen mittariin kiinni ni ei pyöri enää:)

Jäsenen sähkötesteri antama (23.2.2012 16:2) kommentti

Voisikohan olla varoventtiilissä vikaa ?

Jäsenen Halpakorjaus antama (23.2.2012 19:34) kommentti

"Voisikohan olla varoventtiilissä vikaa ?"

Varoventtilistä kuuluu tullakin silloin tällöin vettä. Lienee tuo litra kuukaudessa ihan normaaliakin.

Jäsenen Pm antama (23.2.2012 20:30) kommentti

Jos päähana on ollut kiinni jonkin aikaa ja sitten kun sen avaa ja vettä menee verkkoon, tarkoittaa se sitä, että paine on alentunut. Selvästikin vuoto jossakin. Varoventtiilistä ei tule vettä jos varaaja on kylmillään.

Jäsenen sähkötesteri antama (23.2.2012 21:15) kommentti

Jos venttiilin tiivisteen välissä roskaa tai paine korkea ja venttiilin jousi kuoleentunut voi se kylmänäkin tiputtaa.Pitäisi poistoputken päähän laittaa astia niin voisi varmistua tilanteesta.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: