Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 28.5.2020 14:0

Kysymys: Salaojat +porakaivovesi

Vesi ja viemäröinti

Terve.

Ok-talo . Rakennusvuodet 1986-88.Myyntiaikeita , ken ties ?

Salaojat d=110 mm  , kulmakaivot d=400mm . Onko salaojien kuvaaminen pakollinen ? Lakiin perustuen? Suositus? vai muuten vain kiva juttu?

Porakaivon vedentutkimus . Kuinka usein ? Ei onkelmia . Lakkiin perustuen ? suositus?  Viimeksi tutkittu 2016 .

Kiitos , terveisin. Henkka .
Kysymyksiä: 3 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Myyntiaikeiden ollessa kyseessä ja muutenkin on suositeltavaa, että varmistat salaojien toimivuuden joko vesitestillä eli letkusta vettä salaojakaivon kautta putkistoon tai kuvaamalla.  Kun vesitestissä vesi katoaa nopeasti putken reiityksen kautta salaojasoraan, niin salaojajärjestelmä on toimiva, sillä se osoittaa myös toisinpäin toimivuuden. Kuvaaminen ei ole pakollinen. Porakaivon vesi on hyvä tutkituttaa noin 5 vuoden välein. Yleensä on käytäntö osoittanut, että ennen kiinteistön myyntiä suoritetut em. toimenpiteet osaltaan turvaavat myyjän hyvät yöunet ja rauhalliset ajat kiinteistön kaupanteon jälkeen.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Salaojat +porakaivovesi":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kuinka lähelle taloa lumipalloheisi?
Kuinka lähelle taloa lumipalloheiden voi istuttaa? Rajalta, talon kulmasta kuoli jasmike, ja sen tilalle haaveilimme lumipalloheisiä. Onko liian l&a...