Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 11.11.2014 22:30

Kysymys: Sadeveden ohjaus

Vesi ja viemäröinti

Hiljattain ostamassamme 90-luvulla rakennetussa talossa toisen kulman sadevedet on ohjattu sadevesiputkistolla kaupungin verkkoon. Toisella kulmalla vedet kulkevat betonikupin ja kourun kautta pois sokkelista, omaan silmään kouru on melko lyhyt joten ainakin kourua laitan lisää mutta onko syytä alkaa miettiä toisenkin päädyn liittämistä sadevesijärjestelmään vai ovatko betonikourut edelleen käypä ratkaisu?
Jäsenen TI-mieskin antama (13.11.2014 0:6) kommentti

Laita sadevesikaivo ja putki kunnan verkkoon koska vasta silloin toimii OK!
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Sadevedet

Jos maa on hyvin vettä läpäisevää tai maastollisesti siten rinteessä, että kourulla ja putkenpätkällä voi ohjata maastoon, on se ihan käypä ratkaisu. Sadevedethän voivat auttaa, esim. nurmikon kastelussa tai kun lähistöllä on isoja puita. Ainahan nykyisin suositellaa hulevesien ohjaamista omiin verkostoihinta, mutta harvoilla alueilla Suomenmaassa on vielä sellaisia hylevesijärjestelmiä. Sadevesiähän voi ottaa talteenkin kasteluvedeksi esim., Vesivekillä on mielenkiintoinen lotokka ohjaus syöksytorvessa, jolla voidaan ottaa talteen sadevesiä kasteluvesiksi.Nykyäänhän on kallista kastella kuntien verkostovedellä, koski siitä menee samalla jätevesimaksuhttp://www.vesivek.fi

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Sadeveden ohjaus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: