Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 2.9.2011 13:30

Kysymys: Pihasaunan viemäröinti

Vesi ja viemäröinti

Tarkoituksena olisi rakentaa omakotitalon pihalle asuinrakennuksen viereen irrallinen pihasauna. viemäröinti hiukan askarruttaa. Voinko liittää piharakennuksen viemäröinnin asuinrakennuksen pannuhuoneessa olevaan viemäröintiin? Mielestäni se olisi kaikista helpoin, koska matkaa uudella ja vanhalla lattiakaivolla olisi vain n. 5m. Tietysti pannuhuoneen lattia tältä osin olisi piikattava auki ja esim. timantilla puhkaista uutta viemäriä varten aukko alapohjan sokkeliin. Jos taas kiertäisi koko asuinrakennuksen ulkokautta maan alla kulkevaan viemäriin tulisi matkaa 25m. ja koko piha tarttis kaivaa auki. Ja samasta kaivannosta tulisi myös pannuhuoneesta saunaan kylmä tulovesiputki. Lämmintä syöttöä ei olisi tarkoitus vetää lainkaan.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Pihasaunan rakentamiseen pitää hakea rakennuslupa. pääsuunnittelija ja putkisuunnittelija ratkaisevat rakenteet ja miten viemäri toteutetaan. Oletettavasti viemärin liittäminen pannuhuoneen viemäriin onnistuu. Maassa olevan viemärin koko pitää kuitenkin olla 110 mm halkaisijaltaan. Viemärikaivannosta ei saa tulla vettä pannuhuoneeseen. Toivottavasti viemärin korkeus riittää ja viemärin saa lämpöeristettyä niin, että se ei jäädy.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Pihasaunan viemäröinti":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Sopiva kasvi hirsiseinän eteen
Etsin sopivaa kasvia. Paikka, johon kasvi tulisi, on kooltaan noin 1m*1,7m, vanhan pihasaunan seinänvierus. Talvella traktori puskee tähän kohtaan jonkin v...