Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 12.4.2015 23:53

Kysymys: Öljynerotinkaivo

Vesi ja viemäröinti

Eräässä hallissa vanhahko traktori vuoti öljyä jonkin verran alas, parin päivän aikana. Ei suoranaista valumista vaan hiljaista tihkua letkujen liitoksista.Traktorin alla on Öljynerotinkaivo, jonne osa öljystä valui. Öljynerotinkaivo johtaa jätevesiviemäriin kuten normaalisti.Voiko kaivoon luottaa täysin tälläisessa tapauksessa, että vahinkoa ei aiheudu vai onko jotain riskitekijöitä öljyvuodon suhteen? Asiaa ajatellaan kaupungin vesi- ja viemäriverkon puhtaana pysymisen näkökulmasta. Onko kova rangaistusuhka, jos kyseessä olisi ollut esim. väärä lattiakaivo (ilman öljynerotinta) tms?
Kysymyksiä: 161 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Öljynerotuskaivon tilavuus on riittävä tuollaiselle määrälle ja kaivoissa on yleensä hälytin, jos määrä nousee hälytysrajaan. Tilan käyttäjän pitää huolehtia kaivon tyhjennyttämisestä riittävän useasti. Jos tilassa ei ole öljynerotuskaivoa ja siellä tapahtuu öljy- tai polttoainevuoto kaivoon, niin siitä voi seurata kallis lasku ko. tilan haltijalle.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Öljynerotinkaivo":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: