Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 2.6.2014 11:48

Kysymys: Mökin keittiöön ei tule vesi kunnolla

Vesi ja viemäröinti

Hei!Syksyllä 2013 huomattiin, että mökin keittiöön ei tule vesi kunnolla ja aluksi epäiltiin huonoa pohjaveden tilannetta kuivasta kesästä johtuen. Kun vielä keväälläkään vettä ei tullut kunnolla, epäiltiin että pumpussa olisi jotain vikaa. Tämä ei kuitenkaan liene tilanne, koska mökin jälkeenpäin rakennettuun sisävessaan tulee vettä kohtalaisesti ja vessan läpi saunaan menevästä vesilinjasta tulee vettä normaalisti.

Mökin viereen on porattu porakaivo, josta tulee vesi mökkiin sisälle. Mökki rakennettu 80 luvun loppupuolella ja kaivo on tehty samoihin aikoihin. Kaivon syvyydestä ei tietoa ja pumppu on upotettu kaivoon eli ei ole maan pinnalla.
Kaivolta tulee linja ensimmäiseksi siis keittiöön ja tämä tuloputki vaikuttaisi olevan muoviletkua. Tästä menee sitten keittiöön kraanalle lyhyet pätkät kupariputkea. Tuloputkesta haarautuu sitten toiset linjat vessaan ja muuttuvat välillä metalliputkiksi. Vessassa on myös kraanalle menevät haaraputket ja linja jatkaa vielä ulos mökin seinustalle, josta lähtee saunalle vesi puutarhaletkua pitkin.


Vesi on tyypillistä porakaivo vettä, eli ei aivan kirkasta. Varsinkin pidempien käyttökatkosten jälkeen vesi voi olla vaarsin rusehtavaa. Tämä saattaisi edesauttaa varsinkin uhuempien putkien tukkeutumista??


Liitteenä kaksi kuvaa. Ensimmäinen kuvaa keittiön lavuaarin alaosasta, jossa näkyy kaksi keittiön kraanalle menevää ohutta kupariputkea. Sitten on kuva kohdasta, jossa sisävessaan menevät putket vaihtuvat muovista metalliin.


Onkohan näillä tiedoilla saatavissa neuvoa ongelman ratkaisemiseksi eli voiko asialle tehdä jotain itse vai onko viisaampaa turvautua ammattilaisen apuun?Kiitos jo etukäteen.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Suosittelen lämpimästi ammattiputkimiehen kutsumista paikalle.

Tietysti itsekkin voi lähteä ”tukkeutuneesta” päästa liikkelle ja avata liitoksen kerraallan ja katsoa missä kohtaa vettä alkaa normaalisti tulla. Tässä vaihtoehdossa vaan tuppaa olemaan se ongelma että avattuja liitoksia ei enää välttämättä saa pitämään, eikä viallista kohtaa ehkä saa kotikonstein asiallisesti korjattua ja kuitenkin tarvitaan putkimiestä ja pahimmillaan tarvitaan ihan heti.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Mökin keittiöön ei tule vesi kunnolla":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Jättitatar
Mökin pihassa kasvaa jättitatar ja nyt kysymys kuuluukin että miten sitä leikataan näin talven jälkeen? Voiko pieniä uusi alkuja siirt&...
Tauti vaiko tuholainen laakeripuussa?
Syksyllä saamani laakeripuu vetelee viimeisiään enkä tiedä syytä. Puun kuva on kasvikortissakin (siis minun puusta lähettämän...
oman klementiinin oikea hoito?
Hei,  olen itse istuttanut kolme klementiiniä, ne kolme alkoi  kasvaa (nyt ovat n.11 cm pitkät) hyvin kunnes yks niistä ala-lehdet reunoissa v...
Suodatinkankaan sadevedenläpäisy
Olen laittanut pihalle mullan ja kuorikatteen väliin harmaata, maanrakennustöistä ylijäänyttä suodatinkangasta, johon olen istutettujen kasv...