Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 13.1.2015 21:52

Kysymys: Miten todentaa, että WC:n viemäriputkessa on riittävä lasku?

Vesi ja viemäröinti

WC:n viemeriputki tukkeutui ja lattiakaivosta tuli vedet ylös. 100 mm viemärissä on ensimmäinen tuuletusventtiili reilun 12 m päässä. WC pönttöön on asennettiin alipaineventtiili vesivahingon jälkeen, mutta pelkään, ettei korjaa koko ongelmaa. Eli miten voidaan mitata tai muuten todentaa, että viemäriputkessa on riittävä lasku koko matkalla? Onko muita neuvoja, miten välttää vesivahingon uusiutuminen?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ottakaa yhteys putkiliikkeeseen, jolla on käytössä putkikamera ja pyytäkää liikettä kuvaamaan viemäri.  Videossa näkyy, jos putkessa makaa vesi ja millä kohtaa.  Samoin videossa näkyy, jos esimerkiksi putkitiiviste on huonosti, mikä aiheuttaa usein viemärin tukkeutumisen. Vika löytyy varmasti ja putkiliikkeen tekijät osaavat antaa ohjeita, miten toimia vian selvittyä. 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Miten todentaa, että WC:n viemäriputkessa on riittävä lasku?":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen TI-mieskin antama (16.1.2015 23:33) kommentti

Viemäri toimii myös ilman laskua eli vaakatasossa jos riiittävän lähellä alkaa edes pieni lasku (0,5%). Tuuletusputken pitää olla lähellä viemärin loppupäätä jotta ei tule ongelmia.Nuo alipaineventtiilit eivät usein toimi kunnolla ja pitemmän päälle voi tulla hajuongelmia.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: