Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 25.7.2020 17:25

Kysymys: Mistä johtunee putkiston vesijohtoputkiston "pärinä"

Vesi ja viemäröinti

Kysymyksessä on vuonna 1970 rakennettu kaksikerroksinen omakotitalo, johon käyttövesiputket on vaihdettu 2004 ja viemärit sukitettu 2017. Nyt putkistosta on alkanut kuulua outoa ääntä (pärinää) vedettäessä vessaa tai laskettaessa vettä kerroksesta riippumatta ja etenkin öiseen aikaan ääni kuulostaa voimakkaalta. Pärinä alkaa3-4 sekuntia veden vetämisen/laskemisen jälkeen ja kestää noin 10sekuntia. Kyseinen ääni kuuluu kovimmin alakerrassa sijaitsevassa autotallissa, johon tonttivesijohto tulee ja jakaantuu kiinteistön vesijohtoverkostoon.
Jäsenen TI-mieskin antama (29.7.2020 20:15) kommentti

Joissain kohteissa on auttanut pytyn vedentulon hidastaminen eli venttiilin säätö pienemmälle.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mitä ilmeisemmin ajan kuluessa putkikannakkeet ovat paikoin löystyneet ja putkiston paineen vaihetelusta johtuen päästtä putkea liikkumaan. Toisinaan takaiskuventiilin toimintahäiriö saattaa myös antaa ääntä.
Äänet johtuvat helposti koko putkistoon, joten vaikea loytää ääntä tuottavaa vikaa, muutoinkun kohta kohdalta kiristämällä näkyvissä olevat kannakkeet, sekä pyytää putkimiestä tarkistamaan takaiskuventtiilit.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Mistä johtunee putkiston vesijohtoputkiston "pärinä"":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mikä kasvi kuvassa?
Hei! Kasvi on kasvanut vanhassa lasisessa apteekkipurkissa seisovassa vedessä, puolivarjoisessa paikassa. Mikähän mahtaa olla kyseessä? Ja mistä...
Syyshortensian kasvuL
Mistä johtunee syyshortensiani (Grandiflora) hidas kasvu? Se on terveen näköinen, kukkiikin vähän, mutta pysyy matalana (noin 50 cm) laakean mall...
Tulppaani tekee pelkkiä lehtiä
Hei! Mitähän olen tehnyt väärin, kun parina syksynä olen istuttanut erilaisia tulppaanilajikkeita, eivätkä...
Maissin valmistuminen
Mistä johtunee, että näin lämpimänä kesänä maissista kypsyy vain noin kolmannes. Tupsu on ruskea j...