Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 23.8.2011 14:17

Kysymys: Kuivaushuoneen perustaminen

Vesi ja viemäröinti

Talossani on 17m2 varasto, jonka haluaisin muuttaa pyykki- ja kuivaushuoneeksi. Huoneessa on paikka vesipisteelle, muttei omaa pesukoneliitäntää. Huoneessa ei ole vesieristystä eikä lattiakaivoa, lattia kaakeloitu. Huoneessa on oma hormi poistoilmalle. Huoneessa sijaitsee talon sähkökaappi. Onko mahdollista sijoittaa huoneeseen suurikokoinen n. 15 kg vetävä pesukone sekä kuivaushuonejärjestelmä, sekä onko tilassa mahdollista kuivata suuriakin määriä pyykkiä (myös mattoja), ilman että rakenteisiin pääsee kosteutta? Minkälaista järjestelmää suosittelette? Jos ei ole mahdollista, minkälaisia toimenpiteitä tila vaatii?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Muutos edellyttää vähintään toimenpideluvan hakemisen. Luvan yhteydessä lupaviranomainen viimeistään ratkaisee lattiakaivon tarpeen. Koska tilaa voi nimittää pesutuvaksi, määräysten mukaan siinä on oltava lattiakaivo ja lattiassa vesieritys. Tällöin pesukoneen sijoittaminen on mahdollista. Kun tilaa käytetään kuivaustilana, suosittelen ison ilmankuivaimen käyttöä. Näin säästetään paljon energiaa, kun kosteaa ilmaa ei tarvitse tuulettaa ulos. Tila ilmeisesti kuitenkin tarvitsee koneellisen poiston.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Kuivaushuoneen perustaminen":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: