Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 18.3.2012 20:26

Kysymys: kondenssivesi

Vesi ja viemäröinti

hei
vapaa-ajan asuntomme kylpyhuoneemme remontoitiin ja sinne asennettiin uusi paineastia kylpyhuoneen kaappiin.ja boileri seinaan.
vesi tulee porakaivostamme.lämmitettävällä kumiputkella paineastiaan.

nyt on ilmennyt aina kun vettä ottaa pitemmän ajan esim on suihkussa tms., painesäiliöön tulevista metalliputkista alkaa valumaan kondenssivettä lattialle , laitoin astian alle ja sitä kertyy ainakin puoli litraa, kaikki ei keräydy siististi astiaan vaan valuvat lattialle.
valitin asiasta asennusfirmaan, mutta sanoivat että koska kaivosta tuleva vesi on niin kylmää, tälle ei voi mitään, koska se on normaali reaktio kylmän veden tullessa lämpöiseen paikkaan.

en ole koskaan asunut omakotitalossa tms joten en tiedä onko tämä aivan normaalia?

voiko asialle tehdä mitään? vaiko onko systeemi asennettu väärin?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Eristämättömiin putkiin syntyy aina kondenssia. Ainoa oikea tapa estää kosteuden kondensoituminen on lämpöeristää kaikki kylmät putket. Se onnistuu parhaiten vaahdottamalla ne uretaanilla, kun putket ovat näkymättömissä. Näkyviin kylmäputkiin voi asentaa kivivillamuotit, joiden ulkopinnassa on höyrysulku.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / kondenssivesi":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: