Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 13.7.2022 21:36

Kysymys: Katusaneeraus ja omakotitalon salaojat

Vesi ja viemäröinti

Hei! 

Olemme asuneet perheen kanssa n.10vuotta omakotitalossa taajama-alueella. Alueellemme tehtiin katusaneeraus n.2 vuotta sitten jolloin vaihdettiin uudet kunnallistekniikat (jätevesi, hulevesi, jne jne). 

Remontin jälkeen on kellariin tullut kosteusongelmia (lattia ja seinän alareuna kostuu). ENNEN remonttia kosteutta ei ole ollut havaittavissa. 

Aluksi luulin että talon salaojat ovat tukossa/rikki. 

Mutta kaivaessa salaojia ylös tulin huomanneeksi että tontille tullut uusi sadevesikaivo johon myös salaojat ovat liitetty, oli kohtuu ylhäällä. Sadevesi/salaojakaivonpohjan korkeus oli anturan YLÄpinnan tasolla. Anturan ALAuolelle kaivettavat salaojat ovat siis kohtuu vaikeaa asentaa kaivolle niin että saadaan kaatoa kaivolle päin. 

Nyttekkin on ollut melkein päivänselvä asia että Uusi kaivo on tuupannut vettä vanhoihin salaojiin koska pohja asennettu liian ylös. Keneen ottaa yhteyttä ja kuka kustantaa? Kaupungin virkamiehiin otettu yhteyttä ja selvää vastausta ei anneta. 

Ehdotuksia annettu että liittää uudet salaojat  naapurin tontilla olevaan "kerääjäkaivoon" ja poistaa salaojaliittymät kokonaan pois UUDESTA kaivosta, mutta ei suostu tätä kirjallisena kirjoittamaan.Aloittamani työmaa alkaa tuntua turhalta omalta osaltani koska ilmeisesti virhettä ei ollut salaojissa havaittavissa. Kesälomani voisin viettää muissa merkeissä ja antaa Kaupungin hoitaa virheensä?Miten edetä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hei
Kysymykseesi on hankala antaa tyhjentävää vastausta.
Ehdottaisin, että otatte yhteyttä paikalliseen LVI-suunnittelutoimistoon ja pyydätte heitä arvioimaan ja antamaan lausunnon asiasta.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Katusaneeraus ja omakotitalon salaojat":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: