Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 24.2.2010 9:6

Kysymys: Hidas lämpimän veden tulo ja heikko virtaus

Vesi ja viemäröinti

Harkitsemme 1988 rakennetun omakotitalon ostoa. Kuntoraportin mukaan lämminvesivaraaja on vuodelta 2001. Vesijohdot ovat näkyviltä osin kuparia ja muovia suojaputkessa. Sekoittajien vedenvirtaamat ovat RakMKDI:n ohjearvojen mukaiset. Käyttöveden lämpötila on 46 astetta. Raportissa todetaan, että lämpimän veden tuleman kestää melko kauan ja veden virtaus on heikkoa. Käyttöveden puutteet suositellaan tarkastamaan LVI-alan ammattilaisen toimesta.

Mikä/mitkä ovat todennäköisimpiä syitä ongelmille? lämminvesivaraaja on perheellemme liian pieni, joten se pitäisi joka tapauksessa vaihtaa...

Vihti, 
Kysymyksiä: 21 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Käyttöveden lämpötila on alhainen. Se voi johtua varaajan termostaatin väärästä lämpötilasta, tai termostaatin tukkeutumasta. Tuo selittäisi veden virtauksen heikkouden, jos ongelma on kaikissa sekoittajissa. Ihmettelen, miten sekoittajien virtaamat ovat ohjearvojen mukaiset, mutta lämminveden virtaus on heikko. Virtaaman heikkous voi myös johtua liian pienistä putkista. Testaa termostaatti vääntämällä se isommalle. Veden tulo voi kestää pitkään, ellei lämminvesiverkossa ole kiertojohtoa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Hidas lämpimän veden tulo ja heikko virtaus":
Jäsenen J3481561230 antama (24.2.2010 18:38) kommentti

Kuinka ne virtamat voi olla ohjearvoissa,jos

virtaus on heikko.Lämpötila on liian matala

normi minimi +55 astetta.

Jäsenen Halpakorjaus antama (24.2.2010 19:37) kommentti

Pitääkö kuntotarkastajan mitata veden lämpötilakin (ja mikä olikaan tuntipalkka)? Uusavuttomuutta! Kestää kauan jos on pitkät putket.

Jäsenen yxaatos antama (25.2.2010 10:54) kommentti

Vanhan omakotitalon hankinnassa on paljon,paljon muitakin (kuin lämminvesivaraa, 700-1000E) olevia/tulevia ongelmia ratkaistavaksi ja niiden kunnostamiseen on hyvä varata aikaa ja rahaa.

Jäsenen punainenpilvi antama (25.11.2014 7:15) kommentti

Omakotitalossa ei ole lämpimän veden kiertoa. Kartanot nyt ehkä erikseen.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Syyshortensian kasvuL
Mistä johtunee syyshortensiani (Grandiflora) hidas kasvu? Se on terveen näköinen, kukkiikin vähän, mutta pysyy matalana (noin 50 cm) laakean mall...
Tuulta, pölyä ja vähän meluakin pitävä aita.
Pyörätie jyräsi 3metriä leveän ja 10 metriä korkean kuusiaidan ja tietenkin ilman korvausta.Nyt pitäisi saada jotain tilalle.Aita tulis...