Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 19.8.2016 14:56

Kysymys: Hajulukko

Vesi ja viemäröinti

Hei,

meillä on keittiössä kuvan hajulukko. Vaikka puhdistaa sen ja putket vetävät kyllä hyvin, niin meinaa joskus tuoksahtaa ja kurlailee vedenlaskun jälkeen pitkäänkin, varsinkin kuuman veden. Oiskohan moinen hajulukon vika?


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Mielestäni  vika ei ole hajulukossa.  Todennäköisesti talon viemäriverkko ei tuuletu kunnollla.  Tuuletusputkessa voi olla tukkeumaa.  Toinen vaihtoehto on, että viemäri olisi jostain muualta tukossa.  Vaikka viemäri ei vedä kunnolla, se välttämättä näy missään, vaan se ilmenee pieninä toimintahäiriöinä.

Ensisijaisena korjaustapana on tarkastaa talon ulkopuolinen tarkastuskaivo ja vesikatolta viemärin tuuletusputken pää.  Talvella putken pää saattaa huurtua umpeen, kesällä tukokset ovat lintujen tai muiden eläinten aikaansaannoksia.  Lattiakaivot kannattaa myös puhdistaa pohjia myöden. Jos näillä kotikonsteilla ei häiriö mene ohi, on otettava yhteyttä putkiliikkeeseen.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / Hajulukko":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen TI-mieskin antama (20.8.2016 23:47) kommentti

Minulla ongelma oli hajulukon jälkeinen tukkeutunut putki varsinaiseen pystyviemäriin.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: