Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Vesi ja viemäröinti aihealue Seuraava
pvm: 4.2.2015 22:48

Kysymys: 90-luvun omakotitalon putkiremontin tarve

Vesi ja viemäröinti

Olemme valmistelemassa 90-luvun alkupuolella valmistuneeseen omakotitaloon kylpyhuoneremonttia. Suihku- ja löylyhuoneessa on todettu kuntokartoituksessa kohonneita pintakosteusarvoja, joten remontti on tehtävä varsin nopeasti. Tulemme siis uudistamaan vesieristykset ja pesutilojen pinnat kokonaan, joten mietimme nyt kannattaisiko samassa yhteydessä uusia myös talon putkia? Emme haluaisi joutua tilanteeseen, jossa täysin uudistettua kylpyhuonetta joudutaan piikkaamaan auki jo muutaman vuoden kuluttua. Putkien kuntoa ei ole kartoitettu. 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Putkiremontti

Miksi ei kartoitettu ?
Täältä näkemättä on ainakin mahdoton kartoittaa.
Kyllä laajaan , hyvään kuntokartoitukseen saa sisällytettyä myös LVIS-kartoituksen.
Isohkoissa esim. kerrostalokohteissa niin tehdään aina.
Pintakosteusmittauksilla saatu kartoitus on mielestäni yhtä tyhjän kanssa. Niillä pystytään ehkä rajaamaa vuotoalue, mutta betoniraudoituksien ym. vaikutus virhearvioihin on suuri.
Kuitenkin 90-luvulla käytetyt materiaalit hyvin tehtynä pitäisi vesiputkien osalta kestää 30-50 vuotta ja siihen aikaan käytettiin jo parempilaatuisia muoviviemäreitä, jotka kestävät hyvinkin 50 vuotta.
Remontin tarve märkätiloihin on kuitenkin varsin aiheellinen, koska 90-luvun alkupuolella ei käytetty vielä nykyvaatimuksen mukaisia vesieristeitä.Samoin lattiakaivojen liittymät olivat suuri riski, joten niiltä osin remontti aiheellinen. Vesiputket syytä kartoittaa, jotta saa sielulleen rauhan.Siinä selviää, kannattaako vielä uusia. Paikkakunnan veden laatu vaikuttaa suuresti kupariputkien käyttöikään.
Olen sen ikäluokan ja koulukunnan miehiä, että soisin normeihin tulevan pakolliseksi märkätiloihin lattialämmitys. Sen käyttö ympäri vuoden, suihkun jälkeinen lastan käyttö ja hyvä tuuletus, niin nykyajan " homeongelmat" putoaisivat murto-osaan.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Vesi ja viemäröinti / 90-luvun omakotitalon putkiremontin tarve":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: