Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 25.6.2013 16:34

Kysymys: Sisäseinään jätetty rako mahdollista elämistä varten?

Väliseinät ja portaat

En ole nyt varma, minkä otsikon alle tämä kysymys kuuluisi, toivottavasti tulee oikein.

Meillä on rakenteilla omakotitalo. talo on osittain 1,5kerroksinen ja siinä on "jatkosiipi", joka on yhdessä kerroksessa. Tämän 1,5-kerroksisen ja 1-kerroksisen osan välissä on seinä, joka ei ole kantava. Rakentaja on nyt levyttänyt seinäpinnat cyprocilla, mutta levyyn on jätetty vaakasuoraan reilun 1cm korkuinen rako. Seinä on siis levytetty pystysuunnassa kahdesta kappaleesta ja niiden välissä on tuo rako. Huonekorkeus on tässä kohdin 3m ja tämä vaakasuuntainen rako on noin puoli metriä katosta alaspäin. Seinään on siis jätetty piirustusten mukaisesti rako seinän mahdollista elämistä varten.

Onko tällaiselle muuta vaihtoehtoa kuin tapetoida raon yli lattiasta kattoon, leikata raon kohdalta tapetti mattoveitsellä poikki ja laittaa lista päälle? Tämä katkaisee mielestämme ikävästi muuten korkean huonetilan ja vaikuttaa luonnollisesti myös tapetin valintaan.
Voisiko rako olla ihan katon rajassa tai lattiassa vai onko sen tosiaan pakko olla noin näkyvällä paikalla keskellä seinää?

Kaikki vinkit, neuvot, ehdotukset ja ratkaisut otetaan erittäin mielellään vastaan. Kohta alkaa kattopintojen levytys, joten tällä asialla alkaa olla myös melkoisen kiire, jos sen haluaa vielä korjata tai laittaa yhtenäiset cyproc-levyt.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Rakenteiden painuman vuoksi kevyen väliseinän yläosaan jätetään noin sentin rako sekä runkorakenteeseen että levyyn. Seinän keskelle jätetty rako ei toimi, koska runko ei anna myöden keskeltä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Sisäseinään jätetty rako mahdollista elämistä varten?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Maljaköynnöksen ja kärhöjen talvi
Hei taas täältä,Miten saisin maljaköynnöksen selviytymään kevääseen,ostin sen syksyllä tarjouksesta ja ollut sisäll...