Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 8.10.2014 11:6

Kysymys: Portaiden välitasanteen kiinnitys kevytsoraharkkoon

Väliseinät ja portaat

Terve!Meille tulee uudisrakennukseen kevytrakenteiset, u-malliset teräsportaat, joiden kantavana runkona toimii neliö teräsputki. Keskellä portaita menevästä runkoputketkesta lähtee vasat ylös askelmalle. Välitasanne tehdään kahdella putkella ja ne tulisi kiinnittää toiselta puolelta umpitiiliseinään ja toiselta puolelta kevytsoraharkkoseinään. Portaiden arvioitu kokonaispaino kaiteiden kanssa on noin 400kg. Kuvassa lähestulkoon vastaavanlaiset portaat.Molemmin puolin on mahdollista tehdä kiinnitys kierretangolla läpi seinän. Tiilessähän tämä kestää, mutta miten on kevytsoraharkkoseinän kanssa? Olisiko varmuuden vuoksi tehtävä harkkoseinään kiinnityskohtiin valut, joihin upotta samalla nuo kierretangot tartuntojen kera?


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Voihan sinne betonivalunkin tehdä, mutta isoja aluslevyjä käyttäen molemmin puolin harkkoseinää kierretangon kohdalla muttereiden alla, pitäisi ajaa saman asian.
PN

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Portaiden välitasanteen kiinnitys kevytsoraharkkoon":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: