Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Väliseinät ja portaat aihealue Seuraava
pvm: 28.1.2010 10:15

Kysymys: Kivi- ja puuväliseinän välinen sauma

Väliseinät ja portaat

Kun kivirunkoinen väliseinä jatkuu puurunkoisen väliseinänä, niin saako seinien välisen pystysauman tasoitettua niin hyvin, ettei se jää näkyviin? Eli kun sauman toisella puolella pintamateriaali on kipsilevy, toisella kivi. Myöhemmin seinä on tarkoitus rapata tai maalata. Tuleeko tähän aina halkeama, tarvitseeko laittaa esim. lista?


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Liitoksen kohdalle tehdään pieni ura, ja päälle asennetaan lista. Tällöin listan alle tulee halkeama. lista ei aina ole hyvän näköinen. Osta lasikuitukangasta. Tee siitä 25 cm leveää kaistaa. Tasoita pinnat ja kiinnitä lasikuitu saumaan tasoitteella. Tasoita se yli. Normaalisti liitos kestää näin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Väliseinät ja portaat / Kivi- ja puuväliseinän välinen sauma":
Jäsenen Mestari antama (28.1.2010 13:39) kommentti

Laita suosiolla se lista siihen, ei tarvitse joka vuosi korjata sitä hiushalkeinta.

Jäsenen Marklar antama (28.1.2010 15:15) kommentti

Itsellä on pari kohtaa, jotka muuttuu kiviseinästä kipsilevyksi ja saumat tein normaalisti nauhalla ja tasoitteella. Tämän jälkeen kiviseinä ja kipsilevyseinä tasoitettiin ohuttasoitteella yhtenäiseksi ja päällä maali. Parivuotta kestänyt hyvin saumat, vaikka talvella huonekosteus putoo liki 20 prosenttiin. Yhden oven päällä olevan sauman timpuri ehti tasoittaa ennen nauhoitustani ja siinä on halkeama.


Jäsenen rakrak antama (28.1.2010 18:51) kommentti

Käytä peltirankaa tuossa kipsiseinässä, niin ei ole herkkä kosteuden muutoksille.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: